SEGRE

ENOLOGIA DISTINCIÓ

El millor vi català del 2021 reivindica la subzona Garrigues

Purgatori 2017, que va guanyar el premi Vinari, marcat per un “any càlid”

Els responsables del celler Purgatori de Juneda, amb una ampolla de l’any 2017.

Els responsables del celler Purgatori de Juneda, amb una ampolla de l’any 2017.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els responsables del vi Purgatori 2017, que la setmana passada es va coronar com a millor vi català del 2021 als Premis Vinari, confien que aquest reconeixement serveixi per impulsar la subzona Garrigues de la DO Costers del Segre.

Així ho va destacar ahir l’enòleg del celler Purgatori de Juneda, David Barriche, qui també va assenyalar que el vi que van presentar en el certamen està marcat per un “any bastant càlid”, amb absència de pluges, i això ho notarà el consumidor a nas i boca. En aquest sentit, Barriche va remarcar la importància de la marinada que arriba a la comarca per fer les garnatxes collides a finals de setembre i octubre.

Des de la seua posada en marxa el 2018, al celler Purgatori, situat al Mas de l’Aranyó i propietat de la Família Torres, s’han dut a terme veremes que juguen amb la vinificació entre materials com l’acer inoxidable i el ciment.

Segons Barriche, això dona més “versatilitat” a l’hora de jugar amb els vins finals. Després de rebre la màxima distinció als Premis Vinari 2021, l’enòleg d’aquest celler assenyala que ara treballaran per consolidar el vi Purgatori, així com la subzona Garrigues de la DO Costers del Segre, a la qual pertany.

Una subzona que cada vegada es coneix més i que amb aquest nou guardó a escala catalana, tindrà “molt impuls”.

El vi Purgatori està marcat per la “contrarietat” del clima en el qual es troben les vinyes. Formada per terres molt profundes, la finca està distribuïda en tres nivells que van dels 350 metres als 550 metres d’altura, on hi ha plantades les varietats que conformen la barreja.

Segons Barriche, aquesta diferència d’altures permet obtenir des de garnatxes més madures per a les altes temperatures que es registren en les cotes baixes fins a les més fresques, en altura, gràcies al factor de la marinada, “una particularitat molt important” de la zona.

Com ja va publicar SEGRE, un total de nou referències de la DO Costers del Segre (Saó Blanc 2019 de Mas Blanch i Jové; Siós Nature 2020 de Costers del Sió; Pla del Tet 2018 del Celler Clos Pons; Garnatxa de Cérvoles 2018 de Cérvoles Celler; Purgatori 2017 de Família Torres; La Llena 2016 del Celler Clos Pons; Pura Vida Negre 2017, de Cellers Underground; Geol 2017 del Celler Tomàs Cusiné; i Roc Nu 2012, de Celler Clos Pons) van ser distingits en aquesta última edició dels Premis Vinari.

tracking