SEGRE

CARN BALANÇ

La Xina redueix les importacions de carn al nivell més baix en 20 anys

Les de porcí, les més perjudicades per la recuperació de la indústria local després d'anys de pesta porcina || Les cotitzacions, en una espiral baixista a Mercolleida

Les importacions xineses de carn han anat caient en picat davant la recuperació de la indústria local.

Les importacions xineses de carn han anat caient en picat davant la recuperació de la indústria local.EFE/EPA/ALEX PLAVEVSKI/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importacions xineses de carn van caure un 12,8 per cent interanual a l’octubre fins a les 664.000 tones, la dada més baixa dels últims 20 mesos, segons dades de les Duanes de la Xina de què es va fer ressò ahir la premsa local asiàtica. La xifra també representa un descens del 4,32 per cent respecte a setembre. La carn de porc representa la major part de les importacions càrnies de la Xina (57,8% el 2020), però els preus del porcí local han caigut dràsticament aquest any per la recuperació de la crisi causada fa dos anys per una epidèmia de febre porcina que va minvar la cabana i va fer apujar els preus.La falta d’oferta interna va provocar que les importacions xineses es doblessin el 2020 per satisfer la demanda dels xinesos, un dels consumidors de porc més grans del món amb 22,7 quilos per persona cada any.

Tanmateix, una vegada superada la febre porcina, l’oferta nacional va recuperar la normalitat, fent caure els preus. El fre als enviaments a la Xina s’ha traduït en rebaixes de cotitzacions a Mercolleida, que se situen clarament per sota dels costos. El tauler valora el porc viu en 1,020 euros el quilo, mentre que l’última estimació oficial de costos superava clarament els 1,22.El mes d’octubre, el preu a l’engròs de la carn de porc xinès era de 21 iuans (2,84 euros) el quilo, menys de la meitat del que costava a començaments d’any.

Existeix sobreoferta de porcs vius a escala nacional que es mantindrà fins a començaments del 2022, afirma el govern del gegant asiàtic.Segons dades de les duanes xineses, el porc espanyol va representar el 21,8% de tota la carn de porc importada per la Xina el 2020, dada que la va convertir en el proveïdor més gran d’aquesta carn al país asiàtic, davant dels Estats Units i el Brasil.

Les càrnies culpen els sindicats que no avanci el conveni

La indústria càrnia, a través d’un comunicat conjunt de les patronals Anice, Fecic, Anagrasa, Anafric i Agemcex, va manifestar que la negociació del conveni col·lectiu “no avança per l’actitud immobilista i la intransigència dels sindicats” que continuen “sense valorar l’esforç de la proposta empresarial”. Des del sector temen les repercussions que la vaga, anunciada pels sindicats per a final de mes i el pont de la Puríssima, pugui tenir a la cistella de la compra del consumidor, ja que “coincideixen amb l’inici de la campanya nadalenca”.

tracking