SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Aliança de la cooperativa d'Artesa i Vall Companys

L'entitat associativa vendrà fins a 300.000 porcs al grup alimentari || Tenen altres acords en l'àmbit del porcí ecològic

El consell rector de la cooperativa, amb el director de la divisió porcina de Vall Companys.

El consell rector de la cooperativa, amb el director de la divisió porcina de Vall Companys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cooperativa d’Artesa de Segre i el Grup Vall Companys han firmat un acord de subministrament de porcs dels socis de l’entitat als escorxadors del hòlding agroalimentari. Aquest acord aportarà estabilitat en un context d’elevats costos de producció. D’una banda, es redueix el risc de mercat a socis i clients de cria porcina i, de l’altra, incrementa els animals –criats pels cooperativistes– als escorxadors del grup agroalimentari lleidatà, segons van explicar fonts del pacte.

L’actual acord preveu la venda de fins a 300.000 porcs. Les dos companyies ja col·laboren en altres projectes, com per exemple el del porc ecològic, pioner a Catalunya, iniciat l’any 2018. Vall Companys és el primer productor de porc de l’Estat espanyol i també líder en escorxadors (sacrifici i especejament).

La seua indústria càrnia i la seua capil·laritat comercial –tant a nivell estatal com a nivell internacional– permetran donar seguretat i estabilitat a la producció porcina dels associats de la cooperativa.

L’acord preveu donar estabilitat en un context d’elevats costos de producció

El director general de la divisió porcina del Grup Vall Companys, Albert Morera, assegura que “som un grup agroalimentari líder en cria i escorxadors. En un context com l’actual contribuïm a donar estabilitat a altres actors del sector amb qui compartim territori, activitat productiva i altres possibilitats de negoci addicionals”.Per la seua part, el director de la Cooperativa d’Artesa, Josep Soldevila, indica que “amb aquest acord es consolida el nostre projecte estratègic de creixement i enforteix la nostra posició dins de la cadena de valor del sector porcí. A més, esperem optimitzar sinergies per afrontar nous reptes de futur com la digitalització, la traçabilitat o la seguretat alimentària”.

La cooperativa compta actualment amb 1.200 socis.

tracking