SEGRE

AGRICULTURA POLÍTICA

Els alcaldes d'ERC abandonen la plataforma Salvem la Pagesia

Després de la marxa lenta des d'Alcarràs fins a la plaça Sant Jaume exigint ajuts immediats per les gelades || Diuen que només respon a “interessos partidistes”

Salvem la Pagesia va portar les seues demandes d’ajuts dimarts a les portes de la Generalitat.

Salvem la Pagesia va portar les seues demandes d’ajuts dimarts a les portes de la Generalitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes d’Esquerra Republicana van anunciar ahir que abandonen la plataforma Salvem la Pagesia i defensen l’acord de la conselleria d’Acció Climàtica, liderada per ERC, per pal·liar els efectes de les gelades assolit la setmana passada a Barcelona a la taula agrària. Així ho van fer públic tot just vint-i-quatre hores després de la protesta protagonitzada per la plataforma per reclamar concreció en els ajuts davant dels efectes devastadors del fred en la producció fructícola de Lleida, que va consistir en una marxa lenta que va començar a Alcarràs i va acabar a la plaça Sant Jaume, on es troba la seu de la Generalitat. En la protesta van participar agricultors i alcaldes majoritàriament de Junts i el PDeCAT.

Els republicans afirmen que deixen de formar part de la plataforma Salvem la Pagesia, com asseguren que van fer Unió de Pagesos i JARC, perquè només respon a “interessos electoralistes”. Destaquen que l’acord que es va assolir la setmana passada a la taula agrària –en la qual hi ha representats d’UP, JARC i la Federació de Cooperatives– inclou un paquet d’ajuts que s’han de concretar pròximament i per als alcaldes republicans és una “bona notícia per al sector fructícola i els municipis” que demostra que “s’escolta la nostra veu” i permet veure el futur d’una forma optimista.Diuen que la plataforma havia arrancat en moments d’incertesa i per aglutinar forces per donar el màxim suport als afectats per les gelades però que els republicans creuen que no funciona com a tal i que “respon únicament a certs interessos partidistes” que no representen la totalitat del sector. Els alcaldes d’ERC afirmen que les accions de protesta anunciades per Salvem la Pagesia són del tot “respectables i legítimes” però creuen que únicament responen a “interessos electoralistes”.Des de la plataforma Salvem la Pagesia van recordar que fins ara els primers edils d’Esquerra havien estat al seu costat i que han estat els agricultors els que urgien mesures de pressió com la que es fa realitzar dimarts.

En especial per conèixer quina partida es dedicarà a ajuts al sector, com es repartiran i quan, i consideren que els alcaldes són lliures de prendre les seues decisions.

tracking