SEGRE

AGRICULTURA BALANÇ

La sequera minva el cereal en unes 40.000 ha de Lleida

Les comarques més afectades són Segarra, Urgell i Noguera || Segons les primeres estimacions de sinistres d'Agroseguro

Joana i Crespín van comprovar sobre el terreny els danys en aquesta finca de Concabella.

Joana i Crespín van comprovar sobre el terreny els danys en aquesta finca de Concabella.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director d’Agroseguro a Catalunya, Xavier Joana, va qualificar ahir a Concabella de molt dolenta la collita de cereal a tot el pla de Lleida i calcula que en moltes zones la producció amb prou feines serà un terç del que és normal. Fins ara ha rebut parts d’una superfície de 40.000 hectàrees de cereals d’hivern, a un ritme de 9.000 de diàries, de més de 25.000 finques de la demarcació. Els sinistres representen una producció assegurada de 150 milions de quilos i un valor de prop de 25 milions d’euros.

Són xifres provisionals que, segons Agroseguro, augmentaran a mesura que es vagin comunicant els sinistres coincidint amb l’inici de la sega. En aquests moments, la companyia d’assegurances té 26 pèrits treballant sobre el terreny. L’afecció més gran estaria a les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, on la falta de pluges i les altes temperatures de les últimes setmanes han provocat un pobre creixement de les plantes.

El subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, va afirmar que ha estat un any catastròfic per a la producció de Lleida tant en cereal com en la fruita seca i dolça, amb pèrdues que en molts casos superen el 60% i en d’altres és del 100% de la collita.

tracking