SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Les Garrigues i Urgell exhibeixen l'oli

Belianes, Castelldans, Cervià i el Soleràs celebren les festes dedicades a l'or verd || En totes, un bon nivell de vendes compensa en part la caiguda de la producció per la calor i la sequera

Castelldans va celebrar ahir la Fira de l’Oli Nou.

Castelldans va celebrar ahir la Fira de l’Oli Nou.AYUNTAMIENTO DE CASTELLDANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va exhibir ahir diumenge el seu or verd amb les fires i festes dedicades a l’oli que es van celebrar a Belianes, Castelldans, Cervià de les Garrigues i el Soleràs. En tots aquests municipis es va registrar un bon volum de vendes malgrat la caiguda de la producció per la calor i la sequera. Exemple d’això és Cal Cabo de Sant Martí de Maldà, on s’ha reduït un 70%, encara que reconeixen que la qualitat és “molt bona”.

A Belianes va tenir lloc la 25 edició de la Festa de l’Oli i la 19 edició de la Fira de l’Oli de la Vall del Corb. En el certamen es podien adquirir cinc litres d’oli a preus que van oscil·lar entre els 29 i 35 euros. El secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, va inaugurar la fira i va defensar la llei de la cadena alimentària que pretén evitar que els agricultors i els ramaders venguin els seus productes per sota del preu de cost.Així mateix, Castelldans va acollir la Fira de l’Oli Nou, que va reunir una desena de parades i va atreure unes mil persones, segons l’alcalde, Conrad Llovera.

Els visitants van poder conèixer també el Museu del Pagès i participar en una visita guiada pel nucli antic. El president de la cooperativa, Joan Mateu Freixinet, va apuntar que es van vendre més de 6.000 litres d’oli.Per la seua banda, el Soleràs va celebrar la Festa de l’Oli Nou. L’alcalde, Jordi Sarlé, va indicar que l’assistència va ser de rècord, amb més de 600 persones, i va destacar que “la boira no ha deslluït la festa”.

Per la seua part, unes 500 persones van assistir a la Festa de l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues. El vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, va participar en la celebració i va defensar la qualitat de l’oli d’oliva. L’alcaldessa, Mercè Rubió, va assenyalar que van vendre més de 9.000 litres del seu or verd.

Agricultors reclamen mesures urgents contra la plaga de conills

Agricultors de la plataforma Pagesos o Conills? es van concentrar a Belianes per reclamar mesures “urgents” al secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, per combatre la plaga de conills i demanar explicacions sobre la introducció del linx. Anson, que es va comprometre a reunir-s’hi, va reconèixer que “les solucions no són fàcils ni ràpides” i va avançar que aviat es podrà controlar la plaga de conills amb fosfur d’alumini.

Imatge de l'esmorzar al Soleràs en el marc dels actes de la Festa de l'Oli Nou

Imatge de l'esmorzar al Soleràs en el marc dels actes de la Festa de l'Oli Nouajuntament del soleràs / cooperat iva

Visita al molí d'oli de Cervià de les Garrigues

Visita al molí d'oli de Cervià de les GarriguesDiputació de Lleida

tracking