SEGRE

ESNOTICIA

La DO Garrigues modera la pujada de preus de l'oli per fidelitzar els clients

La sequera redueix la producció fins als 2,6 milions de quilos i l'increment de preus afecta la comercialització || Insisteixen a vendre amb “marca pròpia”

Primeres vendes - Els visitants que ahir van assistir a l'obertura de la Fira de l'Oli van aprofitar per
fer les primeres compres de l'oli de temporada. En aquest sentit, els expositors preveuen un volum de vendes similar al d'altres edicions malgrat l'increment de preus de l'oli.

Primeres vendes - Els visitants que ahir van assistir a l'obertura de la Fira de l'Oli van aprofitar per fer les primeres compres de l'oli de temporada. En aquest sentit, els expositors preveuen un volum de vendes similar al d'altres edicions malgrat l'increment de preus de l'oli.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, va destacar la baixa producció d’oli del conjunt de les cooperatives adscrites a la denominació, que oscil·larà sobre els 2,6 milions de quilos d’oli, quan el potencial és d’uns 7 milions de quilos per temporada. “Una disminució que també afectarà la comercialització del producte i els preus”, va assegurar. No obstant, va dir que les cooperatives de la DO no han repercutit tot l’increment de costos en el preu final de l’oli.

“Ha estat una pujada moderada perquè l’important és no perdre consumidors ni clients ja que aquest any pot ser dolent però no sabem com serà el pròxim i és important fidelitzar el comprador”, va dir. Va indicar que la passada temporada a Catalunya es van produir 39 milions de quilos d’oli i aquest any només es preveu arribar als 16 milions. Va insistir en la necessitat de vendre “amb marca pròpia [no a granel] i un producte envasat” per ser més competitius al mercat exterior.

Va apuntar que la temporada passada es van exportar 2 milions de quilos, encara que l’exportació “continua sent baixa”. Va assegurar que la sequera i la calor han provocat que no es pugui arribar als set milions de quilos d’oli. En aquest sentit, va insistir en la necessitat de regar: “Sense regadiu és impossible fixar joves agricultors al territori, tenir seguretat i ingressos. A més també ajuda el relleu generacional, que un es pugui guanyar la vida produint oli.” Els preus d’aquesta campanya oscil·len entre els 5,45 i els 5,50 euros el quilo d’oli. En aquest sentit, el preu de la garrafa de cinc litres està entre els 27 euros i els 32 euros, en funció de les cooperatives.

Els principals països receptors de l’oli de les Garriges són Itàlia, el Brasil, França, el Regne Unit i els Estats Units, que sumen més de la meitat de les vendes d’oli català a l’exterior. També es comercialitza a Alemanya, Corea o Singapur, entre d’altres.

tracking