SEGRE

El capital assegurat per Agroseguro el 2022 marca màxim històric per vuitè any consecutiu

El valor de la producció assegurada creix un 4% fins els 16.286 milions d’euros, impulsada pels cultius herbacis, els fruiters, la vinya i les assegurances pecuàries || Les primes creixen un 3,3% i superen, per primera vegada, els 850 milions d’euros

Un camp de cereals malmès per l’onada de calor a Menàrguens.

Un camp de cereals malmès per l’onada de calor a Menàrguens.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capital assegurat per l’assegurança agrària Agroseguro fins el 31 de desembre de 2022 marca un nou màxim històric (per vuitè any consecutiu) i creix un 4% fins als 16.286 milions d’euros. Això suposa que el valor de la producció agrícola i ramadera protegida per l’assegurança agrària s’ha incrementat en més de 614 milions d’euros durant l’últim any. Aquest augment es produeix en bona part de les produccions agrícoles de més pes, com són els cultius herbacis (+5%), els fruiters (+1,5%) o el raïm de vi (+1,25%), així com en el conjunt de les assegurances pecuàries (+10%), amb especial empenta de les línies que ofereixen cobertura dels accidents i les malalties del bestiar (+15%). Creixen també el raïm de taula (+40%), la fruita seca (+18%) i el maduixot i fruits rojos (+8%), mentre altres produccions, així mateix rellevants, com els cítrics o el conjunt de les hortalisses, es mantenen entorn de les xifres de 2021.

La difícil realitat climàtica de l’any passat, marcada per greus gelades, tempestes de pluja, vent i pedra i un intens període d’altes temperatures, cops de calor i escassetat pluviomètrica, explica el descens del 2,1% a la superfície assegurada (fins els 6,2 milions d’hectàrees) i de la producció assegurada, que s’ha situat en 38,1 milions de tones, un 6,7% menys que l’any anterior. En canvi, durant l’any passat s’han assegurat 416,5 milions d’animals en el conjunt de les assegurances pecuàries, un 26,8% més que el 2021.

Igual com l’any passat, les primes també creixen (+3,3%) en xifres similars al percentatge de capital assegurat (+4%), fins situar-se en 858,7 milions, la xifra més alta en la història de l’assegurança agrària. D’aquesta, 475 milions han estat abonats pels agricultors i ramaders i la resta correspon a l’import de les subvencions que concedeixen ENESA i les comunitats autònomes, que es descompta en el moment de la contractació.

tracking