SEGRE

AGRICULTURA ENTITATS

Nova plataforma per donar difusió a l'oli d'oliva

En formen part empreses de les Garrigues, l'Urgell, el Pallars i el Baix Ebre || La primera trobada es va celebrar divendres a Guimerà

Membres de la nova entitat, durant la reunió feta al santuari de Bovera.

Membres de la nova entitat, durant la reunió feta al santuari de Bovera.XARXA D’OLIVICULTORS-OLEÏCULTORS DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empreses de les Garrigues, l’Urgell, el Pallars i el Baix Ebre s’han unit per crear la plataforma Xarxa d’Olivicultors-Oleïcultors de Catalunya (XOOC). El principal objectiu d’aquesta entitat és crear i vertebrar un espai de cooperació entre productors d’oli d’oliva verge extra i d’alt valor afegit que ajudi a potenciar i promocionar aquest producte. La primera trobada d’aquesta nova plataforma es va celebrar divendres al santuari de Bovera, situat al terme municipal de Guimerà.

Aquesta reunió va servir per presentar al públic aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Associació Leader de Ponent, i com un espai de reflexió al voltant de l’oli d’alta qualitat. La jornada va comptar amb una explicació dels valors de l’entitat per part dels membres de la junta i un debat en què van intervenir diversos experts en la temàtica que van coincidir a destacar el gran valor de l’oli. El col·loqui va estar dirigit pel director de la revista Arrels, Josep Sucarrats; els investigadors de l’IRTA de Mas Bové, Agustí Romero i Antònia Ninot; la directora de l’Associació Leader Ponent, Teresa Fuentes, i el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde del municipi de Torrebesses, Màrio Urrea.

tracking