SEGRE
La Sandra Cavaller, amb la seva handbike.

Si es vol, es pot

detail.info.publicated
SegreRedaccióRedactora del digital

Creat:

Actualitzat:

Sandra Cavaller i Carme Adell acaben de tornar, cansades però satisfetes, d’Àustria, per on transcorre una de les rutes ciclistes més famoses d’Europa: la del Danubi, entre Passau i Viena (325 quilòmetres).

La Sandra, que va tenir un accident de moto als 19 anys, ha realitzat el viatge amb una handbike, una bici que s’impulsa amb les mans, i a més s’ha emportat la seua cadira de rodes habitual. “Després de diversos intents, ningú va voler organitzar l’aventura per anar en cadira de rodes [existeixen agències dedicades a reservar allotjament i traslladar l’equipatge d’hotel en hotel mentre els usuaris pedalen], així que vam decidir planificar-la nosaltres”, explica la Carme. “Han sigut set dies gairebé sense parar, però a un ritme tranquil, amb etapes de 40, 70, 70, 43, 52 i 30 km.”  

L’encant de la ruta resideix en la varietat del paisatge, expliquen. “Canons boscosos alternen amb planes fèrtils, exuberants terres de cultiu amb colors de tardor i regions vitivinícoles tradicionals.” És una ruta plana amb un desnivell molt suau i carril bici asfaltat en la majoria dels trams que la fa assequible per a tots els públics.

La Sandra i la Carme agraeixen l’ajuda que han rebut durant el recorregut, “des de recepcionistes d’hotels que els van ajudar a reservar l’establiment següent fins a un mecànic que es va desplaçar a un hotel per reparar la goma de la cadira de rodes. En contrapartida, alguns dels vaixells que travessen el riu no estan adaptats i van haver de fer quilòmetres extres per trobar un pont. “Increïble! Si es vol, es pot, i nosaltres ho volíem, ho hem aconseguit”, resumeix la Carme.

tracking