SEGRE

Vancouver i Sort, units pel teatre

Alumnes del Sobirà col·laboren amb una companyia canadenca per crear l’espectacle ‘Monsters in Catalonia'

Els alumnes del grup de teatre durant els assajos previs a la representació de l'espectacle, dirigits per Elaine Carol, directora artística de Miscellaneous Productions.

Vancouver i Sort, units pel teatre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Monsters in Catalonia és el resultat del treball conjunt entre els alumnes del grup de teatre de l’institut Hug Roger III de Sort i la companyia d’arts escèniques Miscellaneous Productions de Vancouver (Canadà). El resultat va ser una adaptació a la catalana de Monsters, basada al seu torn en el Frankenstein de Mary Shelley. En aquesta, bruixes i dracs (i també minairons) exploren com i per què una comunitat crea i dóna suport a un monstre, de manera que l’espectacle, que combina text, música i ball, es converteix en un al·legat antibullying, antiviolència i antiracisme.

L’origen d’aquesta iniciativa s’ha de buscar en una estada que Elaine Carol, directora artística de Miscellaneous Productionsva realitzar al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors de tot el món. Elaine i el centre van seguir en contacte de manera que fa uns mesos es va presentar aquest projecte a la direcció de l’institut de Sort, que el va rebre amb entusiasme ja que el centre compta amb un grup de teatre consolidat.

Elaine va viatjar al Pallars amb dos de les seues col·laboradores i una actriu professional de la productora (Megan, Sabera i Tiffany) que havien participat en les representacions canadenques de Monsters. El treball d’Elaine i de les seues ajudants va consistir a adaptar l’obra teatral treballant  amb els alumnes. Així doncs, van triar diversos monstres del folklore català, de la cultura grecollatina

o dels països d’origen d’alguns dels alumnes: Algèria, Romania i Colòmbia i, a partir de l’elecció,

van fer una caracterització individual que va servir com a base d’una obra de teatre en la qual es combinava el recitat (en anglès), la música i el ball. 

L’alumnat va treballar de manera entusiasta amb l’equip teatral canadenc i finalment, el passat 25 de novembre, al teatre Els Til·lers de Sort, es va representar l’obra amb gran èxit. 

Una de les col·laboradores canadenques va dibuixar el cartell, que representa tots els alumnes que hi intervenen.

Vancouver i Sort, units pel teatre

tracking