SEGRE

Els olímpics del Guindàvols

Alumnes de tercer i quart d’ESO d’aquest institut lleidatà van recrear les diferents proves dels jocs clàssics

De tots els salts que existeixen actualment, l'únic practicat antigament era el de longitud. Els atletes portaven pesos per ajudar-se.

Els olímpics del Guindàvols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 15 de maig passat les instal·lacions d’atletisme de les Basses d’Alpicat van acollir uns autèntics jocs olímpics de la Grècia clàssica, disputats recreant les proves i el reglament de l’època. Així, alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Institut Guindàvols van competir en proves com l’stadion (cursa de velocitat), el dòlic (cursa de fons), disc, salt de llargada, javelina i lampadedromia (cursa de relleus).

Es tracta de la tercera edició d’aquest projecte que implica alumnes de Llatí i d’educació física. Els de Llatí investiguen sobre diverses facetes dels jocs de l’antiguitat: el culte al cos i l’esport, l’origen dels Jocs Olímpics, història i requisits de participació, el paper de les dones, el recinte d’Olímpia, calendari i proves i informació que transmeten a la resta de companys. Paral·lelament, en Educació Física es practica les diferents disciplines segons les normes clàssiques.

L’alumnat de Llatí organitza la jornada i s’encarrega de la difusió i la logística: dorsals, diplomes de participació i corones d’olivera; calendari, discursos d’inauguració i clausura; creació i gestió dels equips; sistema informàtic de recollida de resultats i redacció d’instruccions i protocols per als jutges.

Els participants, 120, es reparteixen en equips mixtos de sis i defensen cada un el nom d’una ciutat grega. “L’acollida és molt bona”, explica Teresa Quintillà, professora del centre de Secundària. “A més de ser una jornada a l’aire lliure en la qual els alumnes s’agrupen i participen segons les seues preferències, aprenen de forma lúdica com era l’esport antigament i valoren semblances i diferències amb l’actualitat. El format competitiu és un al·licient, ja que, encara que el premi per als guanyadors és una corona d’olivera, tots donen el màxim per guanyar, fent bona la màxima citius, altius, fortius.

Llançament de javelina.

Els olímpics del Guindàvols

Preparats!

Els olímpics del Guindàvols

tracking