SEGRE

Un vincle terapèutic

La Llar Terres de Ponent de Mollerussa explica a ‘Cercle’ la seua experiència amb la Teràpia Assistida amb Cavalls

L'equinoteràpia incrementa l'autoestima i fomenta la seguretat.

Un vincle terapèutic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte on cavalls, persones i naturalesa es fusionen per oferir una teràpia de salut integral és la proposta de la Finca Om de Vila-sana. Cinc residents de la Llar Terres de Ponent, centre per a persones amb grans discapacitats físiques situat a Mollerussa, es desplacen cada dimecres a les instal·lacions de Vila-sana per poder gaudir dels beneficis de la Teràpia Assistida amb Cavalls.

“A la Llar ens agrada pensar que tot és possible, que la discapacitat és la capacitat extraordinària de ser capaç i que totes les persones som iguals, per tant, quan ens va arribar aquesta proposta de projecte, ens vam animar i motivar força ràpid”, explica la Cristina Puigventós, educadora social de la Llar.

L’equinoteràpia afecta positivament el desenvolupament cognitiu, físic, emocional, social i ocupacional. Incrementa l’autoestima i la seguretat, a més de fomentar l’autonomia. La Cristina recorda que quan es va proposar la nova activitat, la principal dificultat va ser pensar com pujarien els participants als cavalls, ja que presenten una mobilitat molt reduïda, però l’Òscar Buscà, de la Finca Om, havia ideat un sistema de grua molt precís. “En menys de cinc sessions havíem establert un vincle afectiu amb el cavall, l’entorn, la naturalesa i la relació treballador-usuari havia canviat. Aquí tots som iguals, desapareixen les jerarquies i etiquetes”, explica la Cristina. La Mari Alises, resident i participant en l’activitat, afirma que quan està amb el Bloc (el cavall) sent amor.

Tenir cura dels cavalls també forma part de la teràpia.

Un vincle terapèutic

En poques sessions s'estableix un fort vincle amb l'animal.

Un vincle terapèutic

ÒScar Buscà, de la Finca Om, guia el Bloc.

Un vincle terapèutic

tracking