SEGRE

Marató de solidaritat

Alumnes de tercer d’ESO de l’Episcopal organitzen una jornada de donació de sang

A la jornada d'aquest any es van obtenir 143 donacions.

Marató de solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa nou anys, els alumnes de tercer d’ESO del Col·legi Episcopal assumeixen l’organització d’una marató de sang, que aquest curs va tenir lloc els dies 1 i 2 de juny. Però aquesta jornada és la culminació d’una sèrie d’accions realitzades al llarg del curs, com la visita al Banc de Sang i Teixits de Barcelona, on els alumnes comencen a prendre consciència de la importància de la tasca que s’hi porta a terme o tallers impartits a l’escola.

Una vegada els alumnes ja coneixen els requisits per poder ser donant, l’objectiu de la jornada i els beneficis per a la societat, s’organitzen en diferents comissions: la que crea el lema i el logotip; la que reparteix tríptics informatius; la que redacta instàncies per fer arribar la proposta a possibles entitats col·laboradores, comerços i Associació de Veïns del barri; la que elabora la pancarta que llueix a la façana del col·legi o la que visita mitjans de comunicació, com els que van assistir al Cafeïna de Lleida Televisió.

L’última setmana els alumnes expliquen classe per classe a tot el col·legi el perquè de la campanya i la importància que té, amb l’objectiu d’implicar el màxim de pares, mares, familiars i amics possibles. Hi ha moltes empreses vinculades a l’escola per situació o proximitat familiar que col·laboren amb obsequis per als donants.

Al llarg dels nou anys d’història d’aquesta iniciativa, s’han rebut gairebé 1.300 donacions, incloent les 143 de l’última. El mes de juny del 2012, aquest col·legi va rebre un reconeixement per part del Banc de Sang de Catalunya de la mà de l’aleshores conseller de Sanitat, Boris Ruiz.

“Molts exalumnes tornen per donar”

“Vam veure que podria ser una eina educativa molt potent per treballar la matèria de ciències de forma atractiva i vivencial”, explica en aquest sentit Mónica Llorens, professora i cap del departament de Ciències. “És gratificant veure com molts exalumnes tornen per estrenar-se com a donants”.

La biblioteca de l'escola es va convertir en centre de donacions.

Marató de solidaritat

Els alumnes de tercer d'ESO s'encarreguen de tots els aspectes de l'organització de la jornada solidària.

Marató de solidaritat

tracking