SEGRE

Les virtuts del teatre

Usuaris del centre de dia de la Fundació Ilersis es converteixen en guionistes, productors i actors en col·laboració amb l’Aula de Teatre de Lleida

Els protagonistes saluden el públic al final de la representació de l'obra, de la qual, malgrat els nervis inicials, van gaudir molt.

Les virtuts del teatre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina connexió hi ha entre un poema persa del segle XII i la Fundació Ilersis de Lleida? Gerard, Rubén, Sílvia, Espe, Álex, Lurdes, Sola, Javi, Ana i Juanjo, usuaris del centre de dia d’Ilersis, han connectat aquests dos mons actualitzant i fent a la seua mesura, amb el professor de l’Aula Municipal de Teatre Jaume Belló, La conferencia de los pájaros, del poeta sufí Farid al-Din Attar. En aquesta obra al·legòrica, diferents aus de diversos caràcters viatgen al voltant del món per escollir qui hauria de ser el seu rei. Aquest argument va ser el punt de partida del muntatge que van representar al juny al Teatre de l’Escorxador.

Mesos abans, cada actor havia elegit quin personatge volia interpretar i durant el curs el va anar modelant gràcies a les seues vivències, emocions i gustos, amb la guia dels professionals de l’Aula. L’obra, escenografia, vestuari i música inclosos, es va anar construint a la seua manera comptant, a més, amb la col·laboració de voluntaris, comerços i associacions del barri de l’Escorxador.

“Ilersis aposta pel teatre des de fa anys”, explica Alba Lucas, del departament social i atenció a les persones. “Els beneficis de l’activitat eren evidents: augment de l’autoestima, millora de la memòria, avenç en la interacció i resolució de conflictes, etc.” Fa 4 anys va començar la col·laboració amb l’Aula i la intenció és donar continuïtat al projecte i fins i tot augmentar el nombre de representacions

L'escena més acolorida de 'La conferencia de los pájaros' té lloc a Istanbul

Les virtuts del teatre

L'obra també passa per Londres, on un dels ocells busca el seu rei.

Les virtuts del teatre

tracking