SEGRE

Objectiu: dinamitzar el barri

L’Associació de Comerciants Democràcia - Cardenal Remolins és una de les més dinàmiques de Lleida || És artífex del Mercat Romà d’Ilerda, del qual ja s’han celebrat dos edicions

Alguns membres de l'associació, durant l'última edició del Mercat Romà d'Ilerda, vestits per a l'ocasió.

Objectiu: dinamitzar el barri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Comerciants Democràcia - Cardenal Remolins de Lleida, formada per uns 25 establiments, s’ha guanyat un reconeixement per ser una de les entitats més actives i participatives. No en va, han estat guardonats amb el premi Turisme i Comerç Ciutat de Lleida 2018 a l’entitat que més ha contribuït al foment, la promoció i la dinamització comercial.

Treballen amb poc pressupost però amb molta il· lusió i imaginació, i es nota. Seua és l’exitosa iniciativa del Mercat Romà, que ja ha celebrat dos edicions. Pilar Agulló, vicepresidenta; Carol Sans, secretària; i Sara Agulló, tresorera són els caps visibles d’aquesta entitat, que no perd cap ocasió d’ocupar el carrer: celebren el tió, reben el Pare Noel i el patge reial i fins i tot aconsegueixen que nevi en el moment més adequat, per tenyir de màgia aquestes solemnes visites.

També participen en els esdeveniments de la ciutat: recentment van decorar els carrers amb notes i instruments musicals, fabricats per ells mateixos, amb motiu del Festival Musiquem Lleida. Per la seua contribució a la festa dels Fanalets de Sant Jaume (van engalanar la zona amb fanalets gegants), van rebre el premi del LXXVII Concurs dels Fanalets de Sant Jaume per part de l’Associació Ilerdenca de Pessebristes.

Però la seua gran festa arriba al març, amb el Mercat Romà d’Ilerda, en què es reviu l’època en la qual les termes romanes, actualment sepultades en un solar del carrer Cardenal Remolins, es trobaven en ple funcionament. Artesania, tallers, desfilades, màgia i molt més són els ingredients de la festa, que va sorprendre fins i tot l’organització pel seu èxit. “El primer any hi havia 35 parades i al segon 60”, recorda Pilar Agulló, que explica com aprofiten els migdies, quan les botigues estan tancades, per planificar esdeveniments i elaborar decoracions. La seua il· lusió, a llarg termini, seria que les restes dels banys romans de Cardenal Remolins es poguessin rehabilitar i visitar.

El Nadal també és motiu de celebració a Democràcia - Cardenal Remolins

Objectiu: dinamitzar el barri

Els comerciants van decorar els carrers amb fanalets de Sant Jaume.

Objectiu: dinamitzar el barri

Coca i xocolate en solidaritat amb La Marató de TV3.

Objectiu: dinamitzar el barri

El Mercat Romà d'Ilerda ja és un esdeveniment consolidat després de dos edicions.

Objectiu: dinamitzar el barri

tracking