SEGRE

Jugant amb els números

L’equip de l’institut La Mitjana de Lleida ha guanyat la primera fase de la VI edició de la Copa Cangur

Els guanyadors del concurs, amb el seu diploma.

Jugant amb els números

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de l’institut La Mitjana, format per Maria Torruella, Àlex Guiu, Adriana Quiles, Marta Pujol, Jordi Masot, Anna Marín i Olga Pareja s’ha proclamat guanyador de la primera fase de la VI edició de la Copa Cangur de Matemàtiques, que es va celebrar a les mateixes instal·lacions del centre de Secundària de Lleida.

Durant el certamen, que va tenir lloc el passat 24 de gener, van participar dotze equips en representació de sis centres de les comarques de Lleida: el Mirasan, el Josep Lladonosa, el Sagrada Família, l’institut d’Almenar, l’institut Canigó d’Almacelles i l’institut La Mitjana. Els guanyadors participaran en la següent fase, en la qual s’enfrontaran a equips de tot Catalunya. La Copa Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques en el qual els participants s’agrupen en equips de set alumnes de 2n i 3r d’ESO, encara que de forma excepcional hi pot haver algun integrant de 1r, tot i que tenint en compte que l’equip pot tenir un màxim de quatre alumnes de 3r. 

La competició es desenvolupa durant una hora, durant la qual s’han de resoldre el màxim nombre possible dels dotze problemes que es plantegen. El control de puntuacions es porta a terme a través d’un sistema informàtic que mostra al moment l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors de cadascun dels participants. Per preparar-se, els alumnes de La Mitjana amb inquietuds i aptituds matemàtiques han participat setmanalment en un taller específic.

tracking