SEGRE

Art a favor de la igualtat

Els joves de la Floresta van pintar un mural per reivindicar la igualtat de gènere

Els grafiters que van ajudar en l'elaboració del mural, amb el grup de joves de la Floresta, a la zona esportiva del poble.

Art a favor de la igualtat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mural a favor de la igualtat de gènere llu a la Floresta des del passat mes d’abril, quan l’associació de joves de la localitat, impulsats per la regidora de Joventut de l’ajuntament, Marta Flotats, en col·laboració amb l’Oficina Jove de les Garrigues, va dedicar els dies de la Setmana Cultural a pintar-lo. Perquè el projecte resultés atractiu entre els adolescents, es va organitzar durant dos dies un taller de grafiti a fi de dissenyar aquest mural reivindicatiu en contra de la desigualtat entre homes i dones. “Representa una crida a la igualtat de gènere”, explica Judit Balagué, membre del grup de joves i participant en l’activitat. “A més, volem trencar amb tots els clixés que avui dia continua imposant la societat”, afegeix.

El taller el van dirigir dos tatuadors i grafiters professionals, Ian Balletbó i Roger Bosque. Amb ells, els quinze participants van aprofitar l’ocasió per aprendre els mètodes bàsics i la tècnica d’aquest art urbà. Abans d’iniciar l’obra, els adolescents i els grafiters van reflexionar sobre com transmetre gràficament el concepte de la seua obra. D’aquesta manera, van decidir utilitzar els colors rosa i blau per representar els estereotips tradicionals dels dos gèneres, i fusionar-los finalment a la part central del dibuix per simbolitzar la relació d’igualtat que volien comunicar al principi.

Els responsables de l’organització del taller van quedar molt satisfets amb el resultat d’aquest projecte. “No es descarta la idea de portar a terme més iniciatives com aquesta”, afirma la regidora de Joventut, Marta Flotats. Aquesta nova activitat artística es va emmarcar dins de la programació d’una de les setmanes culturals deganes de les comarques lleidatanes, que aquest any han celebrat la trentena edició.

Primers passos en l'elaboració de l'obra reivindicativa.

Art a favor de la igualtat

Els grafiters Balletbó i Bosque, al retocar detalls del mural.

Art a favor de la igualtat

tracking