SEGRE

Il·lusions òtpiques, de David Chacón

Aquest artista lleidatà ha redescobert als seus 33 anys la vocació pel dibuix i la pintura. Part de la seua obra està exposada a la sala Sunka de Lleida fins al setembre

David Chacón posa al costat de la seua obra a la Sala Sunka de Lleida.

David

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art òptic té a Lleida un abanderat en David Chacón, un jove de trenta-tres anys que ha descobert recentment la vocació pel dibuix i la pintura, però que ja ha exposat els seus treballs en diferents espais de la ciutat.

El David va recuperar l’afició per l’art fa aproximadament un any. Encara que practica el dibuix a mà alçada, on el David es troba realment còmode és en el terreny de l’Op-art. Inspirant-se en el pintor i escultor hongarès Victor Vasarely, el David crea a l’smartphone accions serials i geomètriques (trapezis, quadrats, triangles, etc.) encaminades a crear jocs òptics i de perspectiva. “Vull plasmar el nostre univers caòtic, en el qual res és simètric”, explica. Així, aconsegueix efectes estètics utilitzant línies paral·leles que es distorsionen, espirals sense fi o combinacions entre formes còncaves i convexes. Els quinze quadres que el David exposa a la sala Sunka de Lleida segueixen aquesta línia, la majoria jugant amb la dualitat entre blanc i negre i alguns incorporant el color. Per al restaurant Caravista, de Lleida, el David va idear la sèrie Remolinos, obres que no trenquen amb el seu estil minimalista però que donen cabuda definitivament al color, en les quals diferents pinzells, aerògrafs i textures. Alguns dels seus retrats adornen les parets de la Llar Municipal Bonaire, on treballa a través de la Fundació Aspros.

Per aprofundir en l’obra del David, les seues xarxes socials són un aparador ideal, ja que les actualitza constantment amb noves propostes: @davidopart, a Instagram; @davidchacongea a Twitter i @DaviddeBonaire a Facebook.

L'exposició del David Chacón podrà visitar-se fins al setembre.

David 3

Jocs òptics i bicromatisme, el segell d'identitat de Chacón.

David 3

tracking