SEGRE

El Dakar dels estudiants

Quatre alumnes de la UdL participen en l’Uniraid 2020, un ral·li solidari que recorre el Marroc en set etapes || Repartiran material escolar, roba, joguets i productes sanitaris

Els 4 estudiants amb els seus vehicles abans de marxar al Marroc.

El Dakar dels estudiants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va començar per a l’Oriol Palau, estudiant del grau d’Enginyeria Mecànica; el Vicenç Voltes, alumne del màster d’Enginyeria Industrial; el Joan Miró, també d’Enginyeria Mecànica, i el Xavier Timoneda, d’Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat, tots ells de la UdL, una de les aventures de la seua vida.

Organitzats en dos equips, ja són al Marroc per participar en la novena edició d’Uniraid, un ral·li solidari que tindrà lloc en aquest país africà fins al dia 23 de febrer. Uniraid és una aventura dirigida a estudiants d’entre 18 i 28 anys, que han d’utilitzar un cotxe de més de 20 anys, amb menys de 1.400 quilòmetres i tracció a dos rodes, que han hagut de preparar i adaptar ells mateixos, aconseguir patrocinis i promocionar-se.

Amb un Citroën Saxo i un Ford Focus, l’Oriol i el Vicenç, de Lleida, i el Joan i el Xavier, de Mollerussa, creuaran el Marroc en etapes que combinen conducció per carreteres de muntanya, pistes, dunes i la neu de l’Atles. Els dos equips van partir dijous en direcció a Algesires i des d’allà, en ferri, van arribar fins a Tànger, el punt de sortida.

La primera etapa s’havia de desenvolupar ahir dissabte entre Tànger i Meknès per arribar avui a Gourrama. Fins al dia 23, creuaran el Marroc per l’interior en diverses etapes, creuant l’Atles en direcció al desert d’Erg Chebbi, on faran entrega de material escolar i solidari a diversos pobles. A continuació, es dirigiran a Marràqueix i després tornaran a Tànger, final del recorregut. En total, set etapes en què es combina la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes, i en què els participants s’enfrontaran a possibles avaries i obstacles en situacions reals.

Les cròniques dels aventurers poden seguir-se als seus comptes d’Instagram: @raid_ponent i @uniraid_elpla

200 quilos de material solidari són els que porten entre els dos cotxes lleidatans: material escolar, joguets, roba, ulleres de sol, etc.

El Citroën Saxo de l'Oriol i el Vicenç, amb el material solidari.

El Citroën Saxo de l'Oriol i el Vicenç, amb el material solidari.

Des de Mollerussa parteix el Ford Focus del Joan i el Xavier.

Des de Mollerussa parteix el Ford Focus del Joan i el Xavier.

tracking