SEGRE

Aliment per a l'ànima

Guada Garino, compositora i cantant lleidatana de 21 anys, explica els seus primers passos en el món de la música. Participa en un programa d’acompanyament artístic de Bucs Lleida

Guada, en ple concert.

Aliment per a l'ànima

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guada Garino, compositora i cantant lleidatana, va començar a tocar el piano i la guitarra de manera autodidacta. Estudia el grau d’Educació Primària a la Universitat de Lleida i un dels seus professors, Antoni Tolmos, la va animar a potenciar la seua carrera musical i artística.

Guada, de 21 anys, va ser seleccionada per participar en un projecte d’acompanyament artístic i musical impulsat per Bucs Lleida, un espai que ofereix als joves la possibilitat de desenvolupar les seues inquietuds musicals i d’altres disciplines artístiques. En aquest projecte participen professionals d’àmbits molt diferents, des dels quals l’han ajudat en la composició de les maquetes inicials i el seguiment, els músics que l’han acompanyat en la interpretació dels temes, la producció, fins a la formació i promoció en xarxes socials, passant pels dissenyadors del material gràfic i audiovisual i fins i tot un coach per treballar la part més personal d’aquesta aventura, que acabarà d’aquí a quatre mesos.

El desembre del 2019, Guada va presentar en un concert als Bucs els sis temes que formaran part del primer EP. El pas següent era donar a conèixer el primer single, que havia de sortir aquest mes d’abril però la crisi sanitària ha obligat a ajornar-ho sine die. “Hem treballat molt dur durant mesos i aquesta situació no entrava als nostres plans”, lamenta.

Però adverteix que no la perdem de vista a les xarxes socials: “Estaré donant-li a la guitarra una estoneta al dia.” Així, ja ha ofert alguns directes al seu instagram @guadagarino i va participar en l’@enclaustrats_fest. Quant al seu estil, Guada el defineix com a indie pop amb influències folklòriques. “Vaig nàixer a l’Argentina i de petita vaig viatjar molt fins que em vaig establir a Lleida, per la qual cosa tinc aquest bagatge folk.” Treballa temes socials, com Inocentes, sobre la crisi dels refugiats al Mediterrani. “Compondre és una teràpia”, ens explica, “la música és l’essència de l’ànima, una manera de transmetre i deixar empremta”.

tracking