SEGRE
Resultat final de la felicitació nadalenca del Josep Raúl Martínez, amb la seua filla Bet de protagonista.

La targeta de Nadal més personalJosep Raúl Martínez Solano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Felicitar el Nadal de manera original: aquest és cada any l’objectiu del Josep Raúl Martínez, un fotògraf aficionat de les Borges Blanques. De professió mosso d’esquadra, el Josep Raúl dedica gran part del seu temps lliure a la fotografia i ha guanyat diversos concursos de Cercle. A més, des que va nàixer la seua filla Bet, que actualment té 8 anys, es va proposar fer-li retrats relacionats amb cada estació de l’any i els seus productes o elements típics: la primavera, la tardor i, sobretot, el Nadal.

De cara a aquestes festes, volia evitar el típic escenari nadalenc amb disfresses de Pare Noel o arbres decorats. “Tenia al cap fer alguna cosa amb una capsa de música de la qual sortís una ballarina, però em faltava el toc nadalenc. Llavors vaig pensar en la figura del trencanous.” Aquest personatge és el protagonista del conte popular alemany El Trencanous i el rei dels ratolins (1816), de l’escriptor Ernst Theodor Amadeus Hoffmann i l’acció del qual té lloc durant la Nit de Nadal. El músic rus Piotr Txaikovski va convertir el 1892 aquesta història en un clàssic del ballet i el trencanous, en una icona del Nadal en alguns països centreeuropeus.

La preparació de la fotografia comença amb un esbós a partir del qual el Josep Raúl pensa en els materials que necessita i com els aconseguirà. Intenta muntar tots els sets a partir d’elements reciclats. Amb trossos de fusta, ell i la Bet van construir la capsa de música, van embolicar caixes amb paper de regal, van trobar un cavall de cartró vell i van reciclar alguns llums de Nadal. L’únic que han comprat en aquesta ocasió ha estat la tela roja del fons i alguns elements del vestit de la Bet, encara que el barret està confeccionat amb goma de vinil i els baixos del vestit són dos hula hoops pintats i units amb cinta lluent

La Bet i el seu pare construeixen els elements del decorat.

La targeta de Nadal més personal

El vestuari també està fet a casa.

La targeta de Nadal més personal

L'estudi de fotografia, a punt.

La targeta de Nadal més personal

El fotògraf, preparant-se.

La targeta de Nadal més personal

tracking