SEGRE

Cartes que acompanyen

Judit Morell, estudiant de Psicologia de la UdL, ha aconseguit que els Reis Mags passin per la residència Centre Geriàtric Lleida || Es tracta del seu projecte de final de carrera

Carmen i el seu perfum preferit

Cartes que acompanyen

detail.info.publicated
RedaccióRedactora del digital

Creat:

Actualitzat:

Judit Morell, estudiant d’últim curs de Psicologia a la UdL, ha convertit el seu projecte de final de carrera en una activitat que va portar l’alegria als residents del Centre Geriàtric Lleida. A partir de l’evidència que el confinament ha afectat sensiblement les persones grans que viuen en residències, que durant el 2020 gairebé no van poder rebre visites, la Judit va decidir treballar per millorar-los la qualitat de vida durant les passades festes nadalenques.

En col·laboració amb la psicòloga del centre, van proposar als residents que escrivissin un desig per Nadal. Després la Judit va distribuir aquestes cartes (26 en total) entre voluntaris. Aquests les van respondre afegint un petit detall per a cada destinatari. Per a aquesta iniciativa, la Judit ha comptat amb el suport de supermercats Plusfresc, que van facilitar vals descompte de 5 euros als voluntaris perquè costegessin les despeses del regal, així com d’Acopeix i Perfumeria Jennie. “Ens agradaria”, explica la Judit, “que a part d’aquesta experiència, els avis i voluntaris segueixin en contacte per enfortir el seu vincle amb el món exterior”.

Les peticions dels residents van ser d’allò més variades. Alguns ho tenien molt clar, com la Carmen, que va demanar la colònia que solia utilitzar en la seua joventut. “Va costar trobar-la, però ho va aconseguir”, recorda orgullosa la Judit. Altres desitjos van ser més fàcils de complaure, com l’arròs amb llet que volia la Luisa o el material de costura que va demanar la Carmen. En altres casos van haver de posar-hi imaginació: “El Jesús ens va explicar que havia treballat tota la vida a la Renfe i que ho enyorava, així que li vam regalar un tren de joguet”, recorda la Judit, que fa una crida perquè més residències organitzin projectes similars.

Joan, gran aficionat al futbol.

Cartes que acompanyen

Antonio va rebre Kina

Cartes que acompanyen

tracking