SEGRE

La Seu Vella de blanc

El monument lleidatà va ser protagonista a Instagram durant la nevada del mes de gener passat || Els influencers de SEGRE la van immortalitzar

Panoràmica de la Seu Vella amb les últimes restes de la nevada. @jc.boma

La Seu Vella de blanc@jc.boma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de Ponent no acostuma a rebre sovint la visita de Quíone, deessa grega de la neu, filla de Bòreas, déu del vent del nord i de l’hivern, i, quan ho fa, els seus habitants solen celebrar-ho com si d’una inesperada festa es tractés.

Amb el mòbil a punt, els instagramers lleidatans van sortir al carrer per immortalitzar una imatge inèdita de la seua ciutat i, com no podia ser d’altra manera, dirigir els seus objectius cap al monument més emblemàtic de Lleida que, no per més fotografiat, resulta menys espectacular: la Seu Vella. Així que l’antiga catedral, recentment guanyadora del concurs televisiu Batalla monumental de TV3, va ser la blanca protagonista al compte de @segrediari i, l’etiqueta, #cerclelectura, amb la qual els nostres lectors etiqueten les fotos que fan i, alhora, participen en el concurs trimestral de fotografia artística.

La Seu Vella, des de diferents perspectives i amb la neu com a comú denominador, va colonitzar el nostre compte d’Instagram. De totes les fotografies rebudes –difícil elecció– n’hem seleccionat algunes tot i que, com acostuma a dir-se, “ni són totes les que hi ha ni hi ha totes les que són”. Amb gent i sense ella, al mateix Turó de la Seu o des de diferents llocs de la ciutat, en vista panoràmica o en detall; la catedral consagrada l’any 1278, i un dels més clars exponents de la transició del romànic al gòtic es va convertir, junt amb la neu, en l’estrella dels objectius fotogràfics.

Les imatgesde @pepita06, @joanc.boma, @rosaaltes, @sisco_acosta i @mides_fotografia que il·lustren aquest reportatge són només una petita mostra de l’habilitat dels instagramers de Cercle però, sens dubte, n’hi ha moltes més. Es poden vuere totes a @segrediari. I, per descomptat, tots els nostres lectors hi poden participar. 

La neu envaeix la Seu Vella el dia 9 de gener del
2021.

La Seu Vella de blanc@mides_fotografia

Nevant copiosament el diumenge 10 de gener.

La Seu Vella de blanc@sisco_acosta

Encara quedava neu el dia 11 de gener. @rosaaltes

La Seu Vella de blanc@rosaaltes

Un dissabte diferent a Lleida, el del dia 9 de gener
del 2021.

La Seu Vella de blanc@pepita06

tracking