SEGRE

Un periodista vocacional

Xavier Clopés és un apassionat dels mitjans i l’esport || Ha estat un dels primers protagonistes de la campanya ‘Coneix persones extraordinàries’ de les RRSS de Down Lleida

Xavier Clopés és un lector entusiasta de SEGRE .

Un periodista vocacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Down Lleida ha iniciat una campanya a les seues xarxes socials per deixar constància de les múltiples capacitats de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, així com la diversitat existent dins del mateix col·lectiu.

Cada setmana publiquen als comptes de Twitter, Facebook i Instagram de l’associació un cas d’èxit d’un dels seus membres i, entre els primers protagonistes, hi ha el Xavier Clopés, un borgenc de 36 anys que, entre els seus múltiples interessos, destaca l’afició pel periodisme i els mitjans de comunicació.

El Xavier llegeix cada dia el diari de cap a peus i li agrada començar-lo pel final, posant especial atenció en les seccions de política i esports, dels quals és un gran aficionat. També li agrada la ràdio com a mitjà de comunicació i, a més d’assistir a classes per formar-se específicament en aquest mitjà, ha realitzat pràctiques a la Cadena COPE de Lleida, on participava en l’elaboració de l’agenda cultural i duia a terme entrevistes, com la que va fer a la cantant lleidatana Lorena Gómez o a Kelly, del grup Koers.

De tota manera, el Xavier assegura que “el que més m’agrada és la televisió, on m’encantaria treballar, en especial sortint al carrer i explicant les notícies en directe”, i afegeix que és un seguidor entusiasta de les notícies i la tertúlia del Diari de Nit de Lleida TV.

Destacat culer, el seu jugador preferit és Gerard Piqué, seguit de Leo Messi, i està molt il·lusionat amb l’arribada de Joan Laporta a la presidència del Barça. Tampoc no es perd cap partit de l’equip de la seua localitat i assisteix, sempre que pot, com a espectador al camp municipal de les Borges. Segons ens explica, “he jugat a futbol sala durant anys, primer de porter i després de jugador de camp, i vaig arribar a participar en un campionat”. Fruit d’aquest entusiasme és el grup de WhatsApp que comparteix amb els seus companys de l’equip tècnic de l’associació Down Lleida, en el qual comenten les jugades dels partits que han vist.

D’altra banda, el Xavier es lamenta que, a causa de la pandèmia, ha vist interrompudes les pràctiques que realitzava en una residència d’ancians, on “em trobava molt a gust i aprenia molt de la saviesa de les persones grans. Amb ells comentàvem les últimes notícies, practicàvem gimnàstica i exercitàvem, amb diversos jocs, la memòria”.

I és la gran memòria un dels punts forts del Xavier, reforçat pels treballs d’estimulació cognitiva que du a terme a l’associació Down Lleida, que li permet recordar els resultats de tots els partits de l’última jornada.

GRAN CONSERVADOR

Al Xavier li encanta conversar, sobretot sobre els temes que li interessen, l’esport i el periodisme

EL PROJECTE

Històries de persones extraordinàries

L’Associació Down Lleida també pretén, amb aquesta iniciativa, agrair a la societat el seu suport, ja que és gràcies a aquesta ajuda que els presten tant persones particulars com institucions que poden continuar fent realitat projectes de vida, posant en el centre cadascuna de les persones i treballant a partir de les seues capacitats i potencials.

El protagonista del nostre reportatge n’és un bon exemple, però és el cas de moltes altres, com el de la petita Naihara, que, amb només 6 mesos acudeix a una guarderia ordinària, o el de l’Indiana i la Nadia, que han canviat de lloc de residència per poder continuar amb els seus estudis en un centre ordinari, i el de tants altres que formen part de Down Lleida, la història de la qual pot veure’s a les xarxes socials de l’entitat lleidatana.

.

Un periodista vocacional

.

Un periodista vocacional

.

Un periodista vocacional

tracking