SEGRE

Cosint solidaritat

Un grup de caminants lleidatans confecciona portaaliments sostenibles en benefici de La Marató de TV3 || Els integrants compren la roba i posteriorment l’embasten a casa

El grup Ilerfeet Km. 0 a la Porta dels Apòstols.

Cosint solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marató de TV3, que enguany celebra el trentè aniversari, s’ha convertit en un esdeveniment en què participa gran part de la societat catalana, ja sigui aportant donacions solidàries com organitzant activitats populars per implicar els ciutadans. Carreres, representacions, concerts, menjars, venda d’articles elaborats pels participants... Tot suma.

I a aquesta festa col·lectiva, que transcendeix al plató de televisió, s’ha unit Ilerfeet Km. 0, un grup d’amics de Lleida que es reuneixen els caps de setmana per sortir a caminar, amb un projecte de confecció de portaaliments artesanals que posen a la venda amb la finalitat de recaptar fons destinats a l’edició que aquest any es dedica a la salut mental.

“Aquests articles, que estan confeccionats en cotó per fora i folrats de plàstic per dins, eviten el contaminant paper d’alumini i són sostenibles i reutilitzables”, afirma la Lis Farreny, membre d’aquesta quadrilla de caminants d’edats compreses entre els cinquanta-cinc i els seixanta anys, “tot i que n’hi ha algun que en té setanta”, afegeix.

Ja l’any passat els 25 integrants d’Ilerfeet Km. 0 van iniciar la seua etapa amb La Marató fabricant uns braçalets per recaptar fons. “Aquest any ens hem adonat que molts de nosaltres portaven els entrepans de l’esmorzar en aquests boc’n’roll, la majoria de factura casolana, i ens hem animat a confeccionar-los i vendre’ls en benefici de la gala solidària de TV3 i Catalunya Ràdio”, explica Farreny, que és una de les modistes que els cusen i, de moment, ja n’han elaborat uns 200, “però si tenim més comandes continuarem, agulla i fil en mà, cosint solidaritat”, es compromet.                                                                               

A la Lis Farreny no li és aliè l’entorn de la telemarató, ja que durant els últims anys hi ha participat com a voluntària atenent les trucades amb què els ciutadans aporten donatius. “Haver col·laborat amb La Marató m’ha fet entendre, més encara, la importància d’aquest projecte del qual tots ens sentim partícips”, manifesta, “i el millor de tot és la il·lusió amb què fan les seues aportacions. Es nota que és un programa en el qual la gent creu i que, d’una manera o d’una altra, a tots ens beneficien les iniciatives d’investigació que proposen”, conclou.

Pel Camí Francès de la ruta compostel·lana

De tothom són coneguts els múltiples beneficis per a la salut, tant física com psicològica, que comporta caminar i d’això en saben molt els components d’Ilerfeet Km. 0 que, des de fa més de 7 anys, recorren les rutes de les comarques de Lleida. D’aquí la denominació de quilòmetre zero que van afegir al seu nom original.

Els seus itineraris parteixen sempre de Lleida, però últimament també han ampliat els seus horitzons transitant per alguna etapa del Camí de Sant Jaume, com el 12 d’octubre passat, quan van completar part del trajecte de l’anomenat Camí Francès, des de Lleida fins a Jaca. D’altra banda, alguns dels seus membres estan recorrent el Camí pel seu compte, completant algun dels altres trajectes del pelegrinatge compostel·là.

La Carme amb la màquina de cosir, en plena tasca.

Cosint solidaritat

L'Asun, cosint un boc'n'roll.

Cosint solidaritat

Boc'n'roll - Els portaaliments es posen a la venda a 5 € la unitat i
es poden reservar per correu electrònic a la direcció lisfarreny@
gmail.com i recollir posteriorment a les oficines de Diari SEGRE,
al carrer del Riu 6 de Lleida de 9.00 a 14.00 hores.

Cosint solidaritat

Els caminants lleidatans, davant la Catedral romànica de Jaca.

Cosint solidaritat

tracking