SEGRE

Lleida Televisió va a l'escola

Una setantena d’alumnes de Primària del col·legi Camps Elisis de Lleida van participar en un taller sobre televisió i mitjans || Impartit per la comunicadora lleidatana Mariví Chacón

La comunicadora de Lleida TV, en un moment de la seua xarrada.

Lleida Televisió va a l'escola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alegre enrenou infantil i juvenil que durant molts anys ha envaït les instal·lacions del Grup SEGRE amb les visites escolars de diferents centres de les comarques lleidatanes s’ha vist trastocat des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. Era tradicional que els centres educatius, des de Primària fins a Batxillerat, visitessin la redacció del diari i el plató de Lleida TV perquè els escolars coneguessin de primera mà el procés d’elaboració de les notícies; visites que, en molts casos, acabaven convertides en els preceptius treballs d’investigació del seu curs.

Així que, quan des del col·legi Camps Elisis ens van proposar que ens desplacéssim al seu centre per oferir un taller sobre televisió ja que estaven elaborant un projecte sobre aquest mitjà de comunicació, no vam dubtar a acceptar la seua iniciativa.

El passat dia 15 de desembre una de les cares més conegudes de Lleida TV, Mariví Chacón, es va atansar al col·legi de Cappont per impartir un total de quatre tallers per a alumnes de 4t, 5è i 6è curs de Primària.

La comunicadora lleidatana que actualment dirigeix i presenta el programa Cafeïna del cap de setmana, col·labora en el Connecticat Lleida Pirineus i és la responsable de la secció de PodcastSegre, va descriure als escolars com és el dia a dia en una emissora de televisió.

Amb l’ajuda d’un PowerPoint preparat a propòsit per a aquesta xarrada, Mariví Chacon va explicar als alumnes en què consisteix el treball dels periodistes ENG d’informatius, com diàriament cobreixen, càmera en mà, les notícies que succeeixen a Lleida i les seues comarques i com les editen i locuten posteriorment. També els va parlar del treball de producció dels programes, una de les peces angulars dels magazins que consisteix bàsicament a buscar els temes i contactar amb els convidats.

D’altra banda, els va parlar de la importància de preparar prèviament les entrevistes i d’una de les tasques més invisibles dels productes audiovisuals com és la dels realitzadors, que són els que estan darrere de les càmeres i els que decideixen què es veu a la pantalla, com i quan es veu.

Una de les facetes que van cridar més l’atenció dels escolars va ser la de la producció i elaboració de podcasts, episodis gravats en àudio i transmesos online, que inclouen diferents formats i temes, sent els més comuns les entrevistes i les narracions individuals en què el presentador disserta sobre un tema específic sobre el qual ha investigat. Aquestes peces d’àudio han estat una de les últimes incorporacions al món de la comunicació, gràcies a la seua versatilitat per difondre’ls pel web, els blogs o les diverses plataformes digitals, com Spotify o iTunes.

Els estudiants, que havien treballat prèviament a classe notícies del diari i de la ràdio, van acabar la jornada posant en pràctica un informatiu, uns i, fent una entrevista, els altres.

Aquesta relació entre un mitjà de comunicació i el de l’ensenyament és una de les apostes que el grup SEGRE ha dut a terme des dels seus inicis i, actualment, hi ha pocs alumnes lleidatans que no hagin passat alguna vegada per les seues instal·lacions.

La comunicadora de Lleida TV, en un moment de la seua xarrada.

Lleida Televisió va a l'escola

tracking