SEGRE

Les millors fotos d'hivern

Carles Mas va guanyar el concurs de ‘Cercle’ ‘El teu temps: l’hivern’ de l’edició de 2020/21 || El premi va consistir en una estada de cap de setmana a l’Hotel Castellarnau d’Escaló

La imatge de Barruera

Les millors fotos d'hivern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vall de Boí atresora dos declaracions de Patrimoni de la Humanitat: una de material, el conjunt de les seues esglésies romàniques, i una altra d’immaterial que comparteix amb altres pobles del Pirineu, la festa de les Falles, tot i que el seu patrimoni més singular es troba en la bellesa dels seus paisatges naturals, que són font d’inspiració de tot fotògraf que es preï. Amb una imatge de la capital, Barruera, Carles Mas va guanyar el concurs El teu tempsl’hivern convocat per Cercle durant l’any 2021, un premi que consistia en una estada a l’Hotel Castellarnau d’Escaló (Pallars Sobirà) i que finalment va poder gaudir, amb la seua esposa Maria Teresa Esteve, el mes de febrer passat.

Carles Mas, un lleidatà veí del barri de Pardinyes on viu des de fa més de 30 anys, és un apassionat de la fotografia i “des de fa uns 12 anys hi dedico gran part del meu temps lliure, gairebé mai no surto de casa sense la càmera i els seus accessoris”, confessa. La seua fascinació per la natura “de la qual intento disfrutar sempre que les meues obligacions m’ho permeten”, l’ha portat a especialitzar-se en fotografia de paisatges, de fauna i de flora “intentant captar moments únics que la majoria de les vegades ens passen inadvertits”, afegeix.

El Carles, que es dedica a la gestió esportiva al Club Natació Lleida, es va presentar al premi amb la il·lusió de donar a conèixer i compartir les seues fotografies “ja que a tots ens agrada mostrar aquelles obres que, segons el nostre criteri, creiem que estan ben executades i poden resultar atractives als ulls del lector”, assegura. De la seua estada a l’Hotel Castellarnau, Carles Mas i la seua esposa destaquen l’amabilitat amb la qual van ser rebuts pel personal de l’establiment hoteler. A la mateixa població d’Escaló van visitar la torre de vigilància, de la qual destaquen les meravelloses vistes. Posteriorment es van desplaçar a Espot i les Valls d’Àneu, on van recórrer les poblacions de Borén, Isil, “amb parada a l’església de Sant Joan”, i Alós d’Isil. Tampoc es van perdre un recorregut pels carrers d’Esterri d’Àneu i la localitat de Son, al municipi d’Alt Àneu. “Ens hauria agradat accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes per la banda d’Espot, però ja no disposàvem de més temps. Quedarà per a una pròxima ocasió, ja que l’entorn es mereix una segona visita”, conclou el Carles.

Lírica i amor pel detall en les fotos de Carles Mas

La imatge de Barruera (a dalt) va ser la que finalment va obtenir el premi però podria haver-se’l endut qualsevol de les altres de la sèrie d’hivern a la Vall de Boí que Carles Mas va presentar al concurs.

Són unes estampes farcides de sensibilitat poètica, amb un gran amor pel detall i una mirada pròpia sobre el paisatge amb les quals Mas aconsegueix imatges d’un lirisme i una intensitat farcides de sensibilitat poètica, amb un gran amor pel detall i una mirada pròpia sobre el paisatge amb les quals Mas aconsegueix imatges d’un lirisme i una intensitat farcides de sensibilitat poètica, amb un gran amor pel detall i una mirada pròpia sobre el paisatge amb les quals Mas aconsegueix imatges d’un lirisme i una intensitat impactants.

Lírica i amor pel detall en les fotos de Carles Mas.

Les millors fotos d'hivern

Lírica i amor pel detall en les fotos de Carles Mas.

Les millors fotos d'hivern

Lírica i amor pel detall en les fotos de Carles Mas.

Les millors fotos d'hivern

Carles Mas i la seua dona, davant l'Hotel Castellarnau a Escaló.

Les millors fotos d'hivern

tracking