SEGRE

L'orgull del futbol vintage

El Torneig Telègrafs compleix 44 anys de vida resistint-se a envellir || Reservat a jugadors no federats, ha fet escola a Lleida, amb futbolistes de 60 anys jugant com Rafa Arumí

De Celis i Molina Segovia, dos àrbitres il·lustres.

L'orgull del futbol vintage

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que tot va començar gairebé per una broma –un partit amistós per donar quatre puntades de peu a una pilota i celebrar un dinar de germanor amb un equip de companys laborals de Lleida i Tarragona–, el Torneig Telègrafs compleix ja 44 anys de vida amb plena salut i vigència, malgrat els dos anys de pandèmia que van amenaçar la seua continuïtat. Inventat per Ángel Castro, funcionari de Correus, i pensat per a jugadors no federats, el Telègrafs és ja un clàssic del futbol aficionat a Lleida. Hi han passat prop de sis-cents equips en els seus anys de vida i més de 15.000 jugadors.

El torneig va arrancar la temporada 78-79, guanyada per Mármoles Trepat, amb la presència de Renfe, Peixateria Esther, La Casera, el fundador Telégrafos, Calçats Albalat Ilerpesca, Penya Nostra, Peña Honorio, Sucs, Bar Campos i Milsa. El Telègrafs ha acollit il·lustres veterans (vegeu el desglossament) i futbolistes longeus com Rafa Arumí (At. Segre), amb seixanta anys, Ángel Lahuerta (Artesa Segre) i Amador Vázquez (Linyola), amb 57, o Jordi Calvís (Golmés), amb 56, i un Comitè de Competició que no n’ha passat ni una (arribant a l’expulsió a perpetuïtat en casos d’infraccions greus del reglament). I la cosa segueix sense que pel campionat passin els anys.

UNA LLIGA INCLUSIVA

Entre finals dels 70 i els 80, ja va inscriure equips com l’Africa Star o el Centro Latino Americano

EL DETALL

Un torneig per poder admirar il·lustres veterans

Amb les seues limitacions d’edat (per a baix, mai per a dalt), pel Torneig Telègrafs han passat il·lustres jugadors amb alguns Mundials i Eurocopes a la seua esquena, com és el cas de Joan Capdevila, però també d’altres il·lustres com Escolà, Bujan, Manceñido, Oriol, Gausí, Cortés, Vera, Citoler, Ismael, David Capdevila, Sergio Maza, Yus, Vidal, Agón o Alí Benhalima.

Maza, Yus i Benhalima, al Veterans Binèfar.

L'orgull del futbol vintage

Telégrafos, l'equip fundacional, amb una formació del 87-88 amb Castro (dret, primer a l'esquerra), Ismael, Escolà i Vidal.

L'orgull del futbol vintage

La Unió Esportiva La Panera es va adjudicar el campionat disputat la 1981-82.

L'orgull del futbol vintage

tracking