SEGRE

AGRICULTURA MOBILITZACIÓ

Tractorada per denunciar la pèrdua d'un milió d'euros en ajudes

Marxa lenta d’agricultors i ramaders ecològics de l’Alt Urgell i la Cerdanya || UP qualifica la retallada en els ajuts de “descomunal i injustificada”

Imatge de la marxa lenta de tractors organitzada per UP.

Imatge de la marxa lenta de tractors organitzada per UP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de tractors van protagonitzar ahir al matí una marxa lenta per la carretera N-145 que uneix la Seu d’Urgell amb Andorra per denunciar la pèrdua d’ajuts a la ramaderia i l’agricultura ecològica previstes per part del departament d’Agricultura. El sindicat va mobilitzar els pagesos i va valorar la pèrdua en 419.996 euros per a l’Alt Urgell i en 553.981 euros per a la Cerdanya, unes retallades que “dificulten la viabilitat” de les explotacions, tal com va assegurar el responsable d’organització d’UP, Josep Carles Vicente.

Segons UP, les imposicions de la Comissió Europea i la retallada del 20% dels ajuts agroambientals en agricultura i ramaderia ecològica del nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) “han propiciat que els ramaders ecològics de muntanya perdin una mitjana de més del 50% dels ajuts respecte a l’anterior PDR”. Aquest fet suposa que les 23 explotacions beneficiàries de l’ajuda el 2015 a l’Alt Urgell i les 29 de la Cerdanya deixessin de percebre 26.944 euros i 38.113 euros, respectivament. Vicente va lamentar que Agricultura “faci cas omís de les decisions dels nostres electes al Parlament” i va qualificar la retallada dels ajuts de “descomunal i injustificada”.

El responsable d’acció sindical d’UP a les comarques de muntanya, Joan Guitart, va denunciar també que el Govern “ens deu el 48% dels ajuts del 2014” i va afirmar que “és molt trist que aquestes retallades no vinguin de Madrid sinó de la nostra pròpia casa”.

La mobilització provoca retencions de nou quilòmetres entre la Seu i la Farga de Moles La mobilització va arrancar a la rotonda de la Seu en direcció a la duana de la Farga de Moles cap a les 11.30 hores. El trajecte, que van fer a una mitjana de 7 quilòmetres per hora, va provocar importants retencions d’uns 9 quilòmetres de llarg. Una vegada va arribar a la duana, la comitiva va tornar amb la marxa lenta cap a la Seu. La normalitat en la circulació de vehicles per l’N-145 va quedar restablerta cap a les 14.00 hores.

Imatge de la marxa lenta de tractors organitzada per UP.

Imatge de la marxa lenta de tractors organitzada per UP.

tracking