SEGRE

MUNICIPIS ACTIVITATS

La Seu d’Urgell ja té parc per a gossos després de les reclamacions dels veïns

Estarà acabat l’any 2017, entre el pont de Castellciutat i l’alberg La Valira

La zona escollida per habilitar el parc per a gossos.

La zona escollida per habilitar el parc per a gossos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu ja ha decidit la ubicació de l’espai perquè els propietaris de gossos puguin passejar-los sense corretja. És entre el pont a Castellciutat i l’alberg La Valira, a prop de l’Horta del Valira.

El consistori dóna resposta així a la petició d’un grup de veïns que a l’agost va iniciar una recollida de firmes per sol·licitar una zona exclusiva per fer un parc per a gossos. Des d’aleshores, han mantingut diverses reunions amb l’equip de govern per consensuar la ubicació. Després de la reunió d’ahir, es van mostrar satisfets pel lloc triat i van agrair “que l’ajuntament hagi escoltat la petició veïnal i hagi buscat una solució”.

Dani Laguna, promotor de la iniciativa, va explicar que una vegada escollit el terreny, falta que el consistori el condicioni. El terreny, d’uns 2.000 metres quadrats, estarà delimitat amb reixes i tanques de fusta.

Disposarà així mateix de bancs, dos taules, papereres, expenedors de bosses i punts d’aigua potable especials per als animals. També hi instal·laran un sistema de reg per poder mantenir l’herba en condicions i una porta d’accés al riu. Esperen que pugui estar enllestit entre finals d’aquest any o principis del 2017.

Els usuaris del parc tindran les mateixes obligacions de civisme, de manera que Laguna va recordar que “haurem de recollir els excrements ja que és un parc que no volem convertir en un pipicà”, va dir.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va indicar que és conscient “de la necessitat de fer compatible la vida de les persones amb gossos amb les que no tenen”.

Aquest grup veïnal disposa d’una pàgina a Facebook, Gossos Deslligats, des d’on han difós la campanya i han recollit les 2.100 firmes que no van arribar a entregar per la bona disposició del consistori.

tracking