SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Greu un excursionista de 80 anys al caure des de 30 metres a les Valls de Valira

Va ser evacuat en helicòpter fins a l’Arnau

Imatge d’arxiu d’un rescat dels bombers a Ponent.

Imatge d’arxiu d’un rescat dels bombers a Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un excursionista de 80 anys va resultar ahir ferit de gravetat al caure des d’uns trenta metres al terme municipal de les Valls de Valira. Segons van informar els bombers de la Generalitat, l’accident va tenir lloc sobre dos quarts de dotze del matí a la zona de Bordes d’Escàs, al nucli d’Arcavell. Per causes que es desconeixen, l’home havia caigut per un barranc. Després de rebre l’avís, els bombers van traslladar fins al lloc dos dotacions, una de terrestre i una altra d’aèria del Grup d’Actuacions Especials.

Per al rescat del ferit va ser necessari que els efectius duguessin a terme una maniobra amb una grua. D’aquesta forma van poder treure’l de la zona de l’accident i el van portar fins on es trobava l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Allà, els sanitaris li van practicar les primeres cures i posteriorment va ser traslladat, en estat menys greu, a l’hospital Arnau de Vilanova.

Mor un senderista francès de 60 anys després de patir una indisposició al Pirineu d’Osca

D’altra banda, la Guàrdia Civil d’Osca va rescatar divendres a la nit el cos sense vida d’un senderista, un home de seixanta anys i de nacionalitat francesa, a la zona del Puerto de la Barrosa, al terme municipal de Bielsa.

L’avís es va rebre divendres a la tarda, quan un home va alertar que el seu pare havia patit una indisposició. Els efectius van albirar, des de l’helicòpter, una persona que estava ajaguda al mig d’un camí. Quan van arribar fins a la víctima, els efectius van comprovar que ja havia mort.

També divendres va tenir lloc el rescat d’un muntanyenc accidentat mentre realitzava la via Cistus Albidus, al congost de Mont-rebei, en aquest cas al terme municipal ribagorçà de Viacamp i Llitera. Van haver d’amputar-li dos dits d’un peu.

tracking