SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen dos empresaris de Golmés per estafar un treballador

A penes d’un any i mig de presó || Hauran de tornar a la víctima els 60.000 euros que va aportar amb l’“engany” que el farien soci de l’empresa

Els dos germans van ser jutjats el passat 14 de desembre a l’Audiència Provincial de Lleida.

Els dos germans van ser jutjats el passat 14 de desembre a l’Audiència Provincial de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a penes d’un any i sis mesos de presó dos germans de Golmés propietaris de l’empresa Fabricados Roi per haver estafat 60.000 euros a un treballador amb la falsa promesa de fer-lo soci. El tribunal, que els condemna per un delicte d’estafa agreujada, els imposa sengles multes de 1.260 euros i els obliga a tornar els diners a la víctima.

L’Audiència Provincial considera provat que el treballador, que exercia funcions d’encarregat de l’empresa des de feia anys, “va ser enganyat pels acusats, induint-lo a l’error al prometer-li una cosa que no havien tingut mai la intenció de complir per aconseguir així que els entregués tots els seus estalvis”. Durant el judici, que es va celebrar el passat 14 de setembre, tant els acusats com el denunciant van assegurar que els diners van servir per pagar factures i retards en les nòmines dels treballadors. Els dos germans van negar haver-li promès mai que entraria com a soci.

El tribunal afirma que tots dos “perseguien exclusivament la immediata entrega dels diners” i no van fer cap esforç per tornar-los-hi. La Fiscalia va sol·licitar una condemna de tres anys de presó. Els fets van tenir lloc el 2012.

Pel que fa a la promesa que li van fer que seria soci a Fabricados Roi, l’Audiència Provincial assegura que “els acusats no van tenir mai la intenció de complir-la”. El tribunal, malgrat les tesis de la defensa que podria tractar-se d’una apropiació indeguda, reitera que es compleixen tots els requisits d’estafa agreujada.

“El van enganyar per aprofitar-se dels seus estalvis”“La sentència de l’Audiència Provincial demostra que tots dos empresaris van ordir un pla per enganyar un treballador, del qual tenien tota la confiança, per aprofitar-se dels seus estalvis”, va afirmar ahir Enric Rubio, advocat de la víctima. El lletrat creu que “és totalment just que siguin condemnats per un delicte d’estafa agreujada, perquè hi va haver un engany evident”. El denunciant va declarar al tribunal que “amb la meua dona, vam decidir aportar els nostres estalvis, els vaig fer una aportació de 60.000 euros per a l’ampliació de capital i em van dir que ja era part de l’empresa i que prepararien la documentació per formalitzar-ho. Hi confiava plenament”. L’home va tardar diversos anys a denunciar perquè li van assegurar que s’arreglaria en mesos. “Vaig començar a sospitar perquè no es formalitzava i vaig veure que les compres es feien a nom de Fabricados Roi però les factures es cobraven a nom d’altres empreses de la seua propietat.” L’home va denunciar els dos empresaris i va deixar la feina quan va veure traïda la seua confiança.“La sentència de l’Audiència Provincial demostra que tots dos empresaris van ordir un pla per enganyar un treballador, del qual tenien tota la confiança, per aprofitar-se dels seus estalvis”, va afirmar ahir Enric Rubio, advocat de la víctima. El lletrat creu que “és totalment just que siguin condemnats per un delicte d’estafa agreujada, perquè hi va haver un engany evident”. El denunciant va declarar al tribunal que “amb la meua dona, vam decidir aportar els nostres estalvis, els vaig fer una aportació de 60.000 euros per a l’ampliació de capital i em van dir que ja era part de l’empresa i que prepararien la documentació per formalitzar-ho. Hi confiava plenament”. L’home va tardar diversos anys a denunciar perquè li van assegurar que s’arreglaria en mesos. “Vaig començar a sospitar perquè no es formalitzava i vaig veure que les compres es feien a nom de Fabricados Roi però les factures es cobraven a nom d’altres empreses de la seua propietat.” L’home va denunciar els dos empresaris i va deixar la feina quan va veure traïda la seua confiança.

Els dos germans van ser jutjats el passat 14 de desembre a l’Audiència Provincial de Lleida.

Els dos germans van ser jutjats el passat 14 de desembre a l’Audiència Provincial de Lleida.

tracking