SEGRE

RAMADERIA CITA AL PIRINEU

La fira d’Esterri guanya visitants i arriba als 1.500

Se subhasta el 60% de les vaques brunes a la venda al certamen

Un moment de l’exposició i subhasta de vaca bruna.

Un moment de l’exposició i subhasta de vaca bruna.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 1.500 persones van visitar ahir la fira ramadera de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu. Aquest any, per primera vegada, la subhasta de vedells es va fer en viu, la qual cosa va ser un autèntic espectacle per als assistents a la fira. “Fins ara, la subhasta es feia en una sala tancada i els compradors veien els animals a través de fotografies. Enguany s’ha fet presencialment i els compradors han celebrat veure en viu el bestiar”, va explicar l’alcalde d’Esterri Àneu, Ramon Villuendas. El primer edil va destacar que “aquest any s’hi ha vist més assistència que en edicions anteriors”.

Així, en la catorzena edició de la Subhasta Autonòmica de Vedells de Raça Bruna del Pirineu, una cita imprescindible a l’agenda ramadera catalana, es va vendre ahir el 60% dels 150 animals que hi havia a la venda.

La fira preveu per avui una exposició i concurs de cavalls pirinencs catalans

A més, es va celebrar el 36è Concurs de Vaca Bruna. El jurat, format per diferents professionals del sector, va valorar els millors exemplars de la raça autòctona en diverses categories. Els guanyadors en les seccions més valorades van ser la vaca bruna de Casa Forn d’Olp i el toro de casa Marc de Burg. Els assistents van poder disfrutar també de les parades amb productes autòctons del Pallars i degustar carn ecològica de vaca bruna. Està previst per avui l’exposició i 22è Concurs de la Raça del Cavall Pirinenc Català, amb el sorteig d’una euga. La fira s’amenitzarà amb una cercavila i animació a càrrec de Kina Creu i els Petacanyes d’Esterri.

tracking