SEGRE

ERC trasllada el debat de la reobertura de Tracjusa a la Diputació

Un ple de la Diputació de Lleida

ERC trasllada el debat de la reobertura de Tracjusa a la DiputacióSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’Esquerra a la Diputació traslladarà aquest divendres la polèmica sobre la reobertura de la planta de purins de Tracjusa, a Juneda, al ple de la Diputació. Els republicans han presentat una moció perquè la corporació es posicioni sobre aquest projecte i ho avali únicament si es demostra que no condiciona la salut dels veïns.

ERC considera molt positiu la recuperació de l’activitat a les plantes de purins de Lleida, tancades, les quatre, quan l’Estat va retallar les primes a les renovables, però també aplaudeix que els promotors de la reobertura de Tracjusa hagin retirat el projecte per incorporar el tractament de residus municipals perquè “presentava mancances, llacunes, ambigüitats i contradiccions”. Segons els promotors, tanmateix, es tracta d’un simple tràmit burocràtic per aclarir alguna de les xifres que inclou aquest projecte. El pla considera el tractament de residus de les comarques del Pla d’Urgell i Les Garrigues.

D’altra banda, el ple de la Diputació debatrà també, i amb tota probabilitat aprovarà, la nova proposta de les bases específiques del programa d’ajuts per al funcionament de les guarderies públiques de titularitat muinicipal per al curs 2015-2016. Aquests ajuts subvencionen les despeses de funcionament i del personal docent de les guarderies. Amb aquesta convocatòria, la corporació preveu ajudar els ajuntaments a sufragar els 875 euros per plaça matriculada de les 163 guarderies que hi ha en 101 municipis de Lleida.

tracking