SEGRE

infraestructures

La Generalitat augmentarà un 10% la superfície de regants del Segarra-Garrigues l'any que ve

El PP reclama al Govern un calendari d’actuacions "realista" per a l’execució del canal

La consellera Serret aquest dimecres al Parlament.

Serret: “La Generalitat aporta el 85% del cost del Segarra-Garrigues”Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, ha anunciat aquest dimecres que el Govern català augmentarà un 10% la superfície de regants del Canal Segarra-Garrigues "en una clara aposta per aquesta infraestructura perquè és essencial per a la sostenibilitat i la cohesió territorial". Així ho ha assegurat en resposta a la diputada del PP Marisa Xandri al Parlament sobre les previsions del govern de la Generalitat en relació amb aquesta infraestructura.

En aquest sentit, la diputada popular ha reclamat a la Generalitat un calendari d’actuacions "realista" i ha dit que el Govern central està complint els seus compromisos i que gràcies a les seues aportacions s’ha pogut construir el canal central. Ha destacat que el Govern estatal ha "fet els deures, construint el canal principal de gairebé 85 quilòmetres amb partides pressupostàries any rere any, aportant més de 450 milions d’euros. "Els agricultors tenen clar qui ha complert amb els seus compromisos i qui no", ha sentenciat.

Xandri ha afirmat que aquesta obra és imprescindible per al territori, però ha lamentat la "deixadesa" del Govern català i ha cridat a activar les inversions i els esforços per culminar-la

Serret, per la seua part, ha respost que la Generalitat està assumint fins 1.300 milions d’euros dels 1.513 totals que costa l’obra perquè ha de sufragar una part que li correspondria a l’Estat. La consellera ha explicat que a través d’un conveni subscrit l’any 2006, on es va acordar que la part dels regants l’avançaria la Generalitat, "es van poder iniciar les obres del canal principal i s’assegura el seu desenvolupament". "La Generalitat aporta 1.069 milions d’euros per a tota l’obra, més els 222 que s’estan avançant dels regants per al canal principal", ha concretat.

La consellera també ha defensat que aquest any el Govern de la Generalitat ha destinat 20 milions d’euros al canal i més de 10,5 a la seua xarxa secundària:

Actualment, la Generalitat impulsa obres de la xarxa secundària del canal només on se certifica l’adhesió d’entre el 70 i el 80% dels regants potencials, que aporten una part del finançament. La resta depèn de l’executiu català.

tracking