SEGRE

INSTITUCIONS PLE PROVINCIAL

Suport unànime de la Diputació a l’obertura de la planta de Tracjusa

Acord de tots els grups sempre que no afecti la salut de les persones

Imatge de la sessió del ple de la corporació.

Imatge de la sessió del ple de la corporació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Diputació va aprovar ahir per unanimitat una moció presentada per ERC de suport a la reobertura de la planta de purins Tracjusa de Juneda i altres instal·lacions de Lleida tancades després de les retallades de l’Estat a les renovables, sempre que es compleixin les normatives i, per tant, no afecti la salut de les persones, la qualitat ambiental de les zones afectades i el model territorial sostenible per a l’agricultura de les comarques de Lleida, segons el text aprovat ahir. La moció també insta el Govern a complir la Resolució 37 / X del Parlament, que sol·licitava que s’elaborés i presentés una avaluació ambiental prèvia per establir les afectacions sobre el medi i la salut humana del conjunt d’instal·lacions previstes a Lleida.

El president de la corporació, Joan Reñé, va demanar que “es deixin de sembrar ombres de dubte” sobre el projecte i “sentenciar abans de jutjar” i va demanar la confiança per al grup de 165 ramaders que promouen la reobertura, exigint-los “les màximes garanties”.

El ple també va aprovar una moció presentada pel PSC per incorporar un pla específic en el pressupost del 2017 per millorar les infraestructures dels pobles. Així mateix, Reñé va avançar que, a més del pla d’inversions locals dotat amb 3 milions d’euros fins al 2019, es crearà un altre pla d’inversió extraordinària a disposició dels ajuntaments per afrontar inversions municipals.

tracking