SEGRE

infraestructures

El Govern presentarà divendres el contenciós per Rodalies

Generalitat i món local fan front comú per reclamar a l'Estat el traspàs de la infraestructura

Un moment de l''acte

El Govern presentarà divendres el contenciós davant de l'Audiència Nacional per RodaliesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat presentarà aquest divendres el contenciós administratiu davant de l'Audiència Nacional per reclamar al Ministeri de Foment i a Adif les inversions pendents a Rodalies. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en un acte celebrat en la Generalitat i encapçalat pel president Carles Puigdemont en el qual s'ha escenificat un front comú amb el món local, agents econòmics i societat civil per reclamar a l'Estat el traspàs total de Rodalies i Regionals.

La Generalitat actualment sol és titular del servei i dels horaris, però la competència sobre la infraestructura (trens, estacions, vies i catenàries) recau sobre el Ministeri de Foment: "Volem tenir el control de tot. Volem el traspàs del conjunt del sistema", ha dit Rull.

El conseller ha afirmat que mentre el sistema de transport públic de Catalunya ha crescut un 4,3% en el període 2004-2015, Rodalies ha caigut un 12,8%, i ha criticat que des de 2012 i fins a aquest any s'han registrat 1.597 incidències en la xarxa de Rodalies que tenien com causa l'estat de la infraestructura, mentre s'han vist afectats 45.392 trens i 5,6 milions d'usuaris.

tracking