SEGRE

educació

Vols ser pastor? A partir d'avui tens una nova oportunitat

Més del 64% dels alumnes de l'Escola de Pastors de Catalunya estan vinculats a l’activitat agrària

Foto de la família Reich-Masó per a Escola de Pastors de Catalunya

Vols ser pastor? A partir d'avui tens una nova oportunitatEscola de Pastors de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres s'obre el el període d'inscripció a la selecció de l'Escola de Pastors de Catalunya, un centre que ja ha format a més de 112 persones de tota Catalunya. D’aquests, el 64% es dedica a la pagesia, en la majoria de casos, emprenent per elles mateixes.

L’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral, en xifres:

  • 335 sol·licituds presentades des de l'any 2009 per accedir a l'Escola. Aquesta dada és significativa tenint en compte que la majoria d'Escoles de Capacitació Agrària oficials tenen una davallada molt important d'alumnes.
  • 112 alumnes formats en 8 anys.
  • El 64% dels alumnes que han acabat la formació o bé han emprès un projecte propi de ramaderia o bé estan treballant per altres pagesos. Això vol dir 64 persones treballant en el sector.
  • 164 explotacions participants com a pagesos – tutors, formadors d'aquests alumnes. L'Escola doncs actua com a vertebradora del sector ramader ecològic a Catalunya.
  • Un servei de voluntariat vinculat a l’escola, més 3 delegacions que formen part de l'escola de pastors en el procés formatiu.
  • Una borsa de treball en actiu que ofereix periòdicament ofertes de treball arreu del territori Català. Hem gestionat més de 80 ofertes de treball en els darrers tres anys.

L’orientació principal que trien els alumnes de l'escola és la producció lletera vinculada tan a cabres, ovelles o vaques. En aquest sentit l’Escola de Pastors de Catalunya està ajudant a formar una generació que torna a agafar la producció lletera com a principal activitat, sempre des d’una postura de producció ecològica i tenint com a base de l’alimentació la pastura natural. Això és un canvi important dins de la tendència productiva de les petites finques ramaderes.

El web de l'Escola de Pastors de Catalunya

tracking