SEGRE

CEMENTIRIS PROJECTES, MILLORES I POLÈMICA

Alcarràs projecta un nou cementiri de 15 hectàrees

Queixes a Butsènit d’Urgell perquè Montgai tapa diverses làpides amb avisos || L’objectiu és posar al dia el padró municipal

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs projecta la construcció d’un cementiri de quinze hectàrees, ubicat a prop del polígon Lo Tossalet Roig, en quatre fases. La primera consistirà en la instal·lació de 150 nínxols i 60 columbaris, una sala ecumènica interior i exterior i un tanatori, amb un cost aproximat d’entre 700.000 i 900.000 euros.

El consistori preveu iniciar les obres a finals del 2017. Les altres tres fases, que seran totes d’ampliació, es calculen a més llarg termini.

D’altra banda, veïns de Butsènit d’Urgell van mostrar ahir el seu malestar perquè el consistori de Montgai ha penjat a 65 làpides, entre els cementiris de Butsènit i Montgai, uns cartells en els quals comunica que no té constància de la seua propietat i sol·licita que s’informi sobre això o tornaran a ser de titularitat municipal. Alguns veïns, indignats, van afirmar que “és de mal gust i una falta de respecte”.

L’alcalde, Jaume Gilabert, va indicar que el consistori va col·locar aquests cartells per “posar al dia el padró municipal de titulars de nínxols i tombes dels dos cementiris” i va confirmar que en menys de 48 hores ja s’havia conegut la propietat d’un 70% d’aquests.

tracking