SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

La Generalitat porta davant del jutge la falta d’inversió d’Adif en trens regionals

El conseller de Territori, durant la conferència ahir a Balaguer.

El conseller de Territori, durant la conferència ahir a Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La polèmica per incidències i retards en trens regionals de Lleida i de voltants de Barcelona va arribar ahir a als tribunals. La Generalitat, que atribueix aquesta situació a falta d’inversions per part d’Adif, va formalitzar ahir el recurs contenciós administratiu per exigir a aquest organisme estatal que executi obres ja acordades amb el Govern. El conseller de Territori, Josep Rull, va afirmar que recorren a la via judicial perquè la política “està trencada”.

Rull va assenyalar que el pla d’inversions acordat amb Adif preveia obres per valor de 306 milions entre el 2014 i el 2016, de les quals només s’ha executat un 4,2%. La xifra pactada, va precisar, va ser el fruit d’identificar les actuacions necessàries per garantir la “fiabilitat” del sistema ferroviari i evitar retards i trens aturats. El conseller va pronunciar ahir a la nit una conferència a Balaguer sobre les infraestructures de Lleida en una Catalunya independent.

D’altra banda, una avaria en un tren de mercaderies a la línia entre Lleida i Tarragona va obligar ahir a desviar un tren i a fer transbord de passatgers per carretera entre Reus i la capital tarragonina. Això va suposar un retard de mitja hora, segons dades de Renfe, que va indicar que la incidència va quedar resolta cap a les 8.30 hores.

tracking