SEGRE

INCENDI EMERGÈNCIES

El foc de la Guingueta calcina més de 300 hectàrees

Possibles causes: un llamp o una foguera

A la imatge s’aprecien les flames del flanc esquerre.

A la imatge s’aprecien les flames del flanc esquerre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi que es va declarar dissabte en una zona de pastures de Cerbi, a la Guingueta d’Àneu (vegeu SEGRE d’ahir), havia calcinat ahir ja 317 hectàrees, gairebé la meitat al Parc de l’Alt Pirineu, segons estimacions dels Agents Rurals. Sobre les causes del foc, fonts del cos van explicar a aquest diari que s’ha obert una investigació i que, malgrat que serà complicat trobar indicis per com és d’àmplia i inhòspita la zona (a més de 2.000 metres d’altitud), es treballa amb dos possibles hipòtesis. Concretament, un llamp latent, per la qual cosa ja es revisen els que han caigut darrerament a la zona, o una foguera feta per alguna persona i que hauria quedat mal apagada.

Per la seua part, els bombers van reprendre ahir al matí les tasques d’extinció del foc, que al tancament d’aquesta edició continuava actiu. Fins a la zona, situada al barranc de Pilàs i de molt difícil accés, es van desplaçar quatre avions de vigilància i atac (dos dels quals van haver de retardar la sortida per la intensa boira a l’aeròdrom d’Òdena) i tres helicòpters, que van transportar personal a terra.

Els efectius humans van treballar amb foc tècnic i aigua, especialment al flanc esquerre, el més actiu. La zona es troba afectada per la sequera, la qual cosa ha facilitat la propagació de les flames. L’incendi es troba allunyat de nuclis de població i d’explotacions agrícoles i ramaderes, per la qual cosa no ha estat necessari en cap moment fer cap desallotjament.

Aquest foc és el segon més important registrat a les comarques lleidatanes en el que va d’any, després que a l’estiu cremessin més de 700 hectàrees a Rocallaura. En aquella ocasió, el foc es va originar arran d’un altre d’anterior causat per un petard encès durant la revetlla de Sant Joan.

A la imatge s’aprecien les flames del flanc esquerre.

A la imatge s’aprecien les flames del flanc esquerre.

tracking