SEGRE

PATRIMONI CENTRE HISTÒRIC

Guerra contra els coloms al centre històric de Fraga

Per evitar que les aus entrin en immobles deshabitats

Imatge de l’institut musical de Fraga, un dels immobles públics afectats pels coloms.

Imatge de l’institut musical de Fraga, un dels immobles públics afectats pels coloms.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha obligat diversos propietaris d’immobles deshabitats a la zona del centre històric del municipi a tancar les obertures a les portes i finestres d’aquests edificis per, d’aquesta manera, evitar l’entrada de coloms o altres aus en el seu interior. El consistori ha pres aquesta decisió arran de les nombroses peticions dutes a terme pels veïns d’aquesta zona.

L’ajuntament recorda que la llei d’Urbanisme d’Aragó obliga els propietaris de qualsevol terreny o solar a mantenir-lo en condicions de seguretat i salubritat. Aquesta és la primera vegada que a Fraga s’aplica aquesta norma malgrat que la sobrepoblació de coloms és un problema que afecta la ciutat fa anys.

En l’acte d’inauguració del curs de l’Associació de Mestresses de Casa la Sultana del Cinca, l’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, ja va advertir del seriós problema que estan causant des de fa temps els coloms tant al centre històric com als afores del municipi. Lapeña va afegir que el consistori no descarta actuar de manera subsidiària per així evitar l’entrada de qualsevol tipus d’au als habitatges ubicats al centre històric que estiguin deshabitats.

L’alcalde també va explicar que l’ajuntament ha demanat una autorització al Govern d’Aragó perquè li permeti fer ús d’una parella de falcons en edificis públics com a l’institut musical, al castell de Fraga i al palau Montcada.

tracking