SEGRE

L'incendi de la Guingueta ja ha cremat més de 340 hectàrees

Efectius dels Bombers i els Agents Rurals continuen treballant a la zona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi de pastura que crema des de dissabte a més de 2.000 metres d'altura al terme de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, ja ha arrasat més de 340 hectàrees. Els Bombers de la Generalitat han informat que des de primera hora d’avui, s’han activat 4 mitjans aeris (dos avions de vigilància i atac i dos helicòpters) que recolzen les actuacions per terra, heli transportant als bombers a la zona, i per aire, amb descàrregues d’aigua.

A hores d'ara, queden actius alguns punts del flanc dret i del flanc esquerre i els bombers concentren els seus esforços en controlar el flanc dret. En aquest sentit, a la Vall del Nyiri, un dels punts actius del foc ha arribat a un torrent a on els efectius han pogut treballar amb eines manuals. Pel que fa al flanc esquerre, els bombers prioritzen el control de les flames que cremen en sentit es descendent sobre les Valls d’Àneu. 

A la zona també hi treballen tres dotacions i un helicòpter dels Agents Rurals. Aquest cos ha informat que el foc ha cremat 340 hectàrees y ha afectat un 40% del Parc Natural de l’Alt Pirineu. El foc crema en una zona d'alta muntanya, per la qual cosa no ha estat necessari desallotjar cap habitatge ni granja.

tracking