SEGRE

ESQUÍ TEMPORADA 2016-2017

Generalitat i Nozar volen privatitzar Boí Taüll el 2019

L’executiu català, actual titular, hi inverteix 1,6 milions aquesta temporada || L’estació preveu obrir el dia 2 de desembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Generalitat i el grup Nozar confien que Boí Taüll torni a mans privades el 2019, quan finalitza el conveni firmat entre tots dos pel qual Promocions Turístiques de la Vall, filial de la immobiliària de Luis Nozaleda, va lliurar la titularitat de l’estació i del complex hoteler en pagament pel deute amb l’executiu català, de 7,3 milions, davant de la impossibilitat de fer-se’n càrrec. Per recuperar Boí Taüll, Nozaleda haurà d’abonar aquesta quantitat i entre 3 i 4 milions d’euros més que són els que el Govern inverteix en l’estació, que és de la seua propietat des del 2014. Nozaleda va assenyalar ahir a Lleida que l’esdevenir de Nozar (que va entrar en concurs de creditors el 2009) no condicionarà el projecte de Boí Taüll. El director de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, va explicar ahir en la presentació de la temporada de l’estació ribagorçana que la Generalitat hi ha invertit enguany 1,6 milions d’euros i n’acumula uns 3,5 de despesa des que va signar el conveni amb Promocions Turístiques de la Vall fa dos anys. El conveni preveia també que la filial de Nozar hi invertís cada any mig milió, encara que aquests pagaments es posposen, va assenyalar Alins, als exercicis vinents. Va afegir que el model actual de Boí Taüll és transitori i que la Generalitat “no en vol ser la propietària”. El director general de l’estació, Martí Rafel, va dir que preveuen començar la temporada el 2 de desembre si la neu acompanya i espera assolir els 120.000 forfets venuts, un 20% més. L’estació congela preus i el forfet d’adult de dia costarà 39 euros.

D’altra banda, el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va reclamar millores a les carreteres que donen accés al Pirineu i va denunciar l’estat actual de les que connecten el pla i la muntanya.

Forfet de ‘mans lliures’ pioner a Lleida via xipBoí Taüll ha substituït els tradicionals forfets de volandera i adhesiu per xips que converteixen el forfet en mans lliures, de manera que no s’haurà de treure als remuntadors. S’han habilitat sis entrades que reconeixen la informació del xip. N’hi haurà d’un dia, de diversos dies i de recarregables.

Luis Nozaleda (quart per la dreta), flanquejat per Josep Lluís Farrero i Joan Perelada.

Luis Nozaleda (quart per la dreta), flanquejat per Josep Lluís Farrero i Joan Perelada.

tracking