SEGRE

territori

Generalitat i Conselh Generau d'Aran acorden un finançament de més de 22 milions d'euros

El Govern català ha incrementat enguany l’aportació a Aran en prop de 600.000 euros

L'acte de signatura de l'acord

Generalitat i Conselh Generau d'Aran acorden un finançament de més de 22 milions d'eurosGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han signat aquest divendres l’acord de finançament pel 2016 del Conselh Generau d’Aran, que suma un import total de 22.066.727 euros. El Departament de Governació assumeix el gruix d’aquesta transferència, amb un import de 21.819.267 euros. Aquesta xifra inclou els fons que el Departament de Presidència aporta al pressupost de Governació per a promoure l’ús social de l’aranès (60.000 euros) i els que el Consell Català de l’Esport transfereix per al foment de l’esport i el Centre de Tecnificació (142.500 euros). La resta de l’import (247.459 euros) és la suma dels recursos que aporten els departaments de Cultura; Territori i Sostenibilitat; i Empresa i Coneixement.

L’any passat el Conselh Generau d’Aran va rebre de la Generalitat 21.475.169 euros, per tant aquest any el finançament s’ha incrementat en 591.558 euros. L’augment es deu, majoritàriament, a les partides que acompanyen les competències transferides aquest any al govern autònom en matèria d’ensenyament, sanitat i conservació, gestió i difusió del patrimoni documental, entre d’altres.

Posem en en marxa una comissió que treballa per establir un nou model de finançament estable

La consellera Borràs ha destacat la bona entesa entre el Govern i el Conselh Generau d’Aran per acordar el finançament: “Encara no hem arribat a final d’any i ja hi ha un acord en temes econòmics”. També ha explicat que s’ha posat en marxa una comissió “que treballa per establir un nou model de finançament estable, tal com marca la llei de l’Aran del 2015”.

L'increment és important i demostra sensibilitat i capacitat de negociació

El síndic, Carlos Barrera, també s’ha mostrat satisfet i ha posat l’accent en la bona disposició del Govern per atendre les necessitats del territori: “Valorem positivament l’acord de finançament. Tenint en compte que els pressupostos de la Generalitat estan prorrogats, l’increment és important i demostra sensibilitat i capacitat de negociació”.

L’acord de finançament pel 2016 s’ha signat aquest divendres, durant reunió del ple de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh Generau d’Aran, que ha tingut lloc avui a la Casa deth Senhor d’Arròs i que han presidit la consellera i el síndic.

tracking