SEGRE

MUNICIPIS REGLAMENT

Comerç, indústria i hostaleria, contra l'ordenança de rètols i publicitat de la Seu

Asseguren que obligarà a canviar els cartells del 80% dels establiments en el termini d’un any i preparen al·legacions || L’ajuntament prorroga un mes el termini per recollir els seus suggeriments

Imatge d’alguns rètols afectats de l’avinguda Pau Claris.

Imatge d’alguns rètols afectats de l’avinguda Pau Claris.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, la Unió de Botiguers de la Seu i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell han contractat els serveis de tècnics urbanistes per preparar al·legacions contra la nova ordenança de rètols i publicitat de l’ajuntament de la Seu d’Urgell. Entre altres aspectes, asseguren que els requisits que s’estableixen en aquesta normativa obligaran a canviar els rètols del 80% dels establiments de la capital de l’Alt Urgell.

El document va ser aprovat de forma inicial pel ple municipal i ara ha començat la fase d’exposició pública. Comerciants, empresaris i hotelers consideren que l’ordenança és “molt estricta i representa un important greuge econòmic” per al sector.

El consistori assegura que estudiarà les al·legacions amb la voluntat de consensuar el text

Calculen, en aquest sentit, que si el text s’aplica tal com està redactat, vuit de cada deu locals hauran de modificar o retirar els rètols i la publicitat de les façanes. L’ajuntament, de moment, ha acceptat prorrogar durant un mes el termini per a la presentació d’al·legacions, que acabarà finalment el 15 de desembre. Una de les al·legacions que estudien presentar és perquè la normativa s’apliqui únicament als establiments de nova obertura o als que se sotmetin a una rehabilitació. La Unió de Comerciants va lamentar ahir “el perjudici econòmic” que representarà l’aplicació de la nova ordenança per la inversió que implicarà. Tampoc estan d’acord amb el termini per adaptar-se a la normativa, que és d’un any. L’associació d’empresaris va assenyalar que no descarta sol·licitar ajuts econòmics a l’ajuntament per portar a terme les modificacions necessàries per complir la normativa (vegeu el desglossament).

L’alcalde, Albert Batalla, va destacar que “el text final de la nova ordenança serà el que consensuem prèviament administració i sectors implicats”. En aquest sentit, va destacar que es mantenen reunions amb totes les parts.

El tinent d’alcalde de Via Pública, Jesús Fierro, va remarcar “la importància” de la nova ordenança “per a la millora del paisatge urbà”. Quant al seu contingut, va dir que mantenen reunions amb comerç i hostaleria “per recollir les seues inquietuds i consensuar al màxim el text que sotmetrem a l’aprovació definitiva”. “No anem en contra de ningú ni de res”, va dir.

Sobre les al·legacions, Fierro va explicar, d’altra banda, que “la comissió tècnica les estudiarà amb una clara voluntat de ser positius”.

La regulació al centre històric contempla, per exemple, l’obligatorietat que tots els rètols siguin transparents, de manera que la façana quedi visible, i prohibeix la utilització de marquesines. La nova ordenança va ser aprovada de forma inicial en el ple del setembre amb els vots a favor de l’equip de govern, les abstencions de Compromís X la Seu i la CUP i el vot en contra d’ERC.

Compromís va considerar que el termini d’un any per adaptar-se a l’ordenança és “massa curt”, mentre que ERC va discrepar d’alguns aspectes del text, com la utilització de banderoles, que en lloc d’eliminar-les optarien per “regular-les a la recerca d’una imatge més homogènia”.

El centre històric tindrà la seua pròpia estètica quant als cartells Entre els punts més destacats del text, hi ha la limitació de la mida dels rètols de les façanes o l’obligació que els cartells hauran d’estar col·locats en posició totalment horitzontal a la façana i sense relleu.

tracking