SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

Golmés canviarà el mosaic del paviment de l’església per pedra

Projecte de reforma que inclou renovar elements de fusta

El temple de Sant Salvador.

El temple de Sant Salvador.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El municipi de Golmés durà a terme a començaments d’any les obres de millora de l’església de Sant Salvador. En concret, la reforma consistirà a renovar tot el paviment del temple, que es trobava en mal estat. Segons l’alcalde, Jordi Calvís, l’actual mosaic es va instal·lar després de la Guerra Civil i es troba en mal estat. Per aquesta raó, serà substituït amb pedra natural de Sant Vicens.

Aprofitant aquesta actuació, també es renovaran els elements de fusta ubicats al presbiteri, ja que estan corcats i amenacen de fer malbé el retaule central. Així mateix, també s’instal·larà un aparell per reduir la humitat al mateix presbiteri.

El projecte de millora ha estat redactat per l’arquitecte municipal, Xavier Brufau, i compta amb un pressupost de contracta de 60.349 euros. L’esmentada xifra l’assumirà el consistori i la mateixa parròquia, juntament amb una ajuda procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El temple de Sant Salvador de Golmés data del segle XVIII i es troba ubicat sobre els fonaments d’un antic temple romànic.

tracking