SEGRE

PATRIMONI REHABILITACIÓ

Nou projectes perquè Rosselló recuperi l’església

L’ajuntament convoca el concurs d’idees i l’adjudicarà aquest mes || Per reobrir el temple després de l’ensorrament del campanar

Imatge d’arxiu de l’església de Rosselló després de l’esfondrament.

Imatge d’arxiu de l’església de Rosselló després de l’esfondrament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou projectes participaran en el concurs d’idees per rehabilitar l’església de Sant Pere de Rosselló després de l’enfonsament del campanar el mes de gener passat. L’ajuntament l’ha convocat aquesta setmana, després que la Generalitat, la Diputació, el consistori i el bisbat de Lleida hagin convidat estudis d’arquitectura, arquitectes a títol individual i una empresa constructora a presentar les seues propostes. El consistori espera adjudicar el projecte a finals d’aquest mateix mes per poder iniciar a començaments del 2017 les obres per reparar la coberta i l’interior, danyats per la caiguda de runa.

L’alcalde de Rosselló, Josep Abad, va recordar que aquesta primera actuació té com a finalitat recuperar l’església per poder reobrir-la i que no inclou la reconstrucció del campanar caigut, una cosa que queda per a una segona etapa per ara sense data.

L’ajuntament rebrà els projectes fins al proper 25 de novembre i els participants hauran de presentar les propostes sota pseudònim i ajustar-se al pressupost previst per a les obres, de 117.109 euros. El cost de reconstruir el campanar en el futur s’estima en uns 280.000 euros més.

La rehabilitació de l’església de Rosselló s’emmarca en un acord entre el bisbat, l’ajuntament, la Diputació i la Generalitat en virtut del qual el consistori assumeix els costos del concurs per decidir sobre el projecte; el bisbat demanarà subvencions per valor de 100.000 euros al departament de Cultura, en el marc d’una línia per a immobles de valor cultural, i la Generalitat i la Diputació hauran de sufragar conjuntament la resta del cost de l’obra.

tracking