SEGRE

FERROCARRIL INFRAESTRUCTURES

Caos a Tàrrega a l'avariar-se més de 2 hores el pas a nivell

El trànsit va haver de desviar-se al quedar abaixades les barreres

La policia local va desviar el trànsit fins que Adif va reparar l’avaria.

La policia local va desviar el trànsit fins que Adif va reparar l’avaria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria en un pas a nivell va col·lapsar ahir a la tarda el centre de Tàrrega. Les barreres van quedar abaixades més de dos hores al carrer Sant Pelegrí, la qual cosa va provocar embussos i cues en el tram urbà de la carretera C-14, on va ser necessari desviar el trànsit. Aquesta incidència se suma a les moltes altres que pateix amb regularitat la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona, tant per avaries en trens de Renfe com en la infraestructura propietat d’Adif.

Les barreres es van abaixar poc abans de les 16.00 h i no van tornar a pujar fins després de les 18.00, quan operaris van poder resoldre l’avaria. Són hores en els quals la carretera registra una alta afluència de vehicles. En els primers vint minuts, la cua de vehicles en el tram urbà de la C-14 va anar en augment fins a col·lapsar aquesta via.

Al constatar que els vehicles feien cua davant del pas a nivell sense que la barrera pugés ni cap tren hi passés, agents de la Policia Local de Tàrrega van desviar el trànsit pels carrers de Sant Josep i de la Segarra. Segons la informació que Adif va facilitar a la policia, l’avaria es va produir a causa que un dels circuits de via (sistemes de seguretat que detecten si hi ha combois circulant) va detectar per error que el tram estava ocupat i, en conseqüència, va posar en marxa el tancament de la barrera. Aquesta incidència en la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona arriba després de l’anul·lació aquesta setmana d’un tren per avaria a Cervera i el retard d’un altre per fallades en la senyalització de l’Hospitalet de Llobregat. La Generalitat, que exigeix inversions en la xarxa ferroviària estatal a Catalunya, ha comptabilitzat més de cent incidències en aquesta línia des del 2012.

tracking